KO JE UGOSTITELJ IZ VRANJA KOG SU POKUŠALI DA ZAPALE U KOLIMA? Ova priča upravo je dobila jako čudan obrt
Raspliću se detalji o napadu na ugostitelja iz Vranja, ilustracija, Foto: RINA

rasplet slučaja

KO JE UGOSTITELJ IZ VRANJA KOG SU POKUŠALI DA ZAPALE U KOLIMA? Ova priča upravo je dobila jako čudan obrt

Kako je Stojmenović sam ispričao za beogradske medije, motiv napada je to što nije hteo da plaća reket, a kako je kazao, već 10 dana od tih osoba prima poruke, što je prijavio policiji.

Objavljeno:

Ugostitelj iz Vranja Miša Stojmenović, koji je napadnut ispred porodične kuće u tom gradu, odranije je poznat javnosti po nasilnim incidentima, a u jednom takvom s početka prošle godine, vinovnici su bili on i žandarm Davor Aleksić, kada su pretukli dvojicu mladića u dvorištu škole "Bora Stanković" od kojih je jedan bio maloletan.

Na Stojmenovića su trojica napadača nasrnuli u noći između četvrtka i petka ispred kuće u Vranju kada je parkirao automobil. Na njega su krenuli šipkama ali je uspeo da se sakrije nazad u vozilo. Jedan od napadača je zatim razbio prozor i ubacio zapaljenu baklju. Stojmenović je uspeo da pobegne, ali je vozilo u potpunosti izgorelo.

Kako je Stojmenović sam ispričao za beogradske medije, motiv napada je to što nije hteo da plaća reket, a kako je kazao, već 10 dana od tih osoba prima poruke, što je prijavio policiji.

Međutim, javnost u Srbiji se Stojmenovića seća još iz januara 2019. godina, slučaja u kom je on zauzeo ulogu nasilnika. Naime, Stojmenović i žandarm Davor Aleksić vlasnici su kafića "Gajba" u Vranju u kom je najpre došlo do incidenta, pošto su dvojica mladića S. D. i V. V. pijani lomili inventar i pretili osoblju.

Konobar je zatim pozvao vlasnika i ispričao mu da su ga gosti napali, a Stojmenović je odlučio stvar uzme u svoje ruke i razračuna se sa vandalima.

- Napadači su bili naoružani nožem i to je znao konobar koji je izašao iz kafića. On je bežao ka parku, zvao mene telefonom. Rekao mi je da ga jure. U tom trenutku sa drugom D. A. sam krenuo u policiju da vidimo šta se dešava i zašto su vandali koji maltretiraju zaposlene još u kafiću - izjavio je ranije Stojmenović za Kurir.

U medijima je osvanuo snimak na kom se vidi kako dvojica mladića najpre lome unutrašnjost kafića, a zatim i snimak na kom se vide dvojca muškaraca kako na snegu štanglama prebijaju drugu dvojicu za koje se ispostavilo da su vandali iz kafića.

- Ovo nije ni prvi incident vezan za lokal Gajba - kazao je tada za “Blic” izvor iz policije koji dodaje, da se do tada “prelazilo preko nekih događaja manjeg inteziteta”.

Žandarm suspendovan, poznat po nasilništvu

Kako je "Blic" već pisao, žandarm Davor Aleksić od ranije je poznat po nasilničkom ponašanju, a zbog "poslova koji se kose sa službom" pozivan je nekoliko puta na razgovore u Žandarmeriju. Problematično ponašanje prati i starijeg od dvojice dečaka koji su učestvovali u incidentu u lokalu "Gajba" - S. D., a koji je tek napunio 18 godina.

Priveden jedan osumnjičeni

Zbog napada na Stanojevića uhapšen je M. K. (33) iz Vranja i po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva njemu je određeno zadržavanje do 48 sati.

Prema saznanjima Kurira radi se o osobi koja je od ranije poznata policiji. Policija preduzima intenzivne mere i radnje na rasvetljavanju ovog slučaja i pronalasku ostalih izvršioca ovog krivičnog dela. Vranjski ugostitelj napadnut je ispred porodične kuće.

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.