MOJE MALO, SLATKO BLAGO, DANAS PUNIŠ 19 GODINA: Barbari bi danas bio rođendan, majčine reči kidaju u DUŠU!
Barbara Vitez, Foto: Privatna arhiva

nema utehe

MOJE MALO, SLATKO BLAGO, DANAS PUNIŠ 19 GODINA: Barbari bi danas bio rođendan, majčine reči kidaju u DUŠU!

Tuga!

Objavljeno:

"Moje drago, malo, slatko blago, danas puniš 19 godina. Sve je bez tebe... I sve je drugačije... Gde god da si na ovaj dan, molim te, dođi kući i iznenadi nas. Volimo te mnogo, ti si centar mog sveta i borim se za tebe. Nikada se neću predati, živote moj..."

Ove potresne reči i numeru Harisa Džinovića "Kako mi nedostaješ" u četvrtak je objavila Melinda Vitez, majka Barbare Vitez, devojčice iz Sente koja je nestala pre četiri godine. Njeni roditelji ni danas ne znaju gde im je dete.

Barbara je poslednji put viđena 25. novebra 2016. godine na mostu na Tisi u Senti. Od tada joj se gubi svaki trag, a Melinda i njen suprug Endre skoro četiri godine žive u agoniji i sa samo jednom željom - da se ona vrati kući.

foto: Privatna arhiva

Te kobne večeri, oko 22 sata, dok se vraćala sa rođendana, devojčica se navodno tokom opasne dečje igre popela na stub mosta i upala u Tisu. Po zvaničnoj verziji istražnih organa, u koju njeni roditelji sumnjaju, Barbara se okliznula i s mosta, upala u reku i utopila se. Međutim, njeno telo, i pored opsežnih, višemesečnih potraga, nije pronađeno.

Do roditelja su dolazile razne informacije - da je viđena u Grčkoj, Mađarskoj, Rumuniji... Stiglo im je čak i anonimno pismo da je oteta, ali je utvrđeno da je bila reč samo o nečijoj bolesnoj šali. Dojavljeno je i da je navodno u Budimpešti, gde ima čak i profil na društvenim mrežama, ali ni to nije potvrđeno.

Melinda i Endre veruju da je Barbara živa i da će se vratiti kući. U tom magnovenju pre godinu dana izgubili su i drugo dete, sina Atilu (25), koji je preminuo od posledica gripa.

Pod pritiskom porodice i javnosti, Ministarstvo unutrašnjih poslova o nestanku devojčice obavestilo je Interpol, koji je Barbaru Vitez u martu 2018. stavio na takozvanu žutu poternicu, odnosno na listu nestalih osoba za kojima se traga. Tajnu ovog događaja, koji još nema epilog, izgleda znaju samo most koji spaja Bačku i Banat i hladna, mutna Tisa.

(Espreso.co.rs/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.