UBIO SLAVOLJUBA ZA 20 EVRA, SADA GA ČEKA 30 GODINA ROBIJE: Ubici iz Požarevca potvrđena kazna, žrtvu tukao kocem
Policija, Foto: Profimedia

hronika

UBIO SLAVOLJUBA ZA 20 EVRA, SADA GA ČEKA 30 GODINA ROBIJE: Ubici iz Požarevca potvrđena kazna, žrtvu tukao kocem

Motiv ovog zločina je koristoljublje, jer su optuženi mislila da njihova žrtva ima dosta para pošto je nedavno prodao njivu

Objavljeno: 11.08.2020. 23:50h

Apelacioni sud u Kragujevcu potvrdio je presudu Višeg suda u Požarevcu, kojom je Nebojša Milošević (35) osuđen na 30 godina zatvora zbog teškog ubistva Slavoljuba Dragomirovića (66) iz Melnice. Ova presuda je pravosnažna i na nju više ne postoji pravo žalbe.

Za saučesnika Mališu Dragutinovića (52), takođe iz Knežice kao i Milošević koji je prvostepeno osuđen na 10 godina, zbog pomaganja, naloženo je ponavljanje postupka, kako bi se utvrdilo da li je kod njega postojao umišljaj.

Zločin za koji se optuženi terete dogodio se 27. septembra 2018. godine dok se Slavoljub iz Petrovca na Mlavi vraćao biciklom kući u Melnicu. Optuženi su ga pratili autom, a onda ga je Nebojša, dok je Slavoljub iz Petrovca na Mlavi vraćao biciklom kući u Melnicu. Optuženi su ga pratili autom, a onda ga je Nebojša, dok je Slavoljub gurao bicikl, drvenim kocem sa obližnje njive više puta udario u glavu i tako ga usmrtio.

Nakon toga, iz džepa mu je uzeo 20 evra i 300 dinara, a zatim njegovo telo ostavio u kanalu pored puta. Prvobitno se sumnjalo da je Slavoljuba udario auto, ali su obdukcijom otkrivene povrede glave nanete udarcima tupim predmetom.

Prvooptuženi Nebojša Milošević odranije je poznat policiji i pravosudnim organima. On je već osuđivan zbog razbojništva i teških krađa, dok je njegov saučenik osuđen zbog nasilja u porodici.

Istragom je utvrđeno da su se na biciklu nalazili Nebojšini otisci. Naime, on se sa Slavoljubom sreo u Petrovcu, nakon što je ovaj uzeo bicikl sa servisa. Nebojša mu je tada pokazivao kako rade neke komande na biciklu i tako je ostavio otiske. Pošto je, nakon ubistva, strahovao da će ih policija otkriti, on je odneo bicikl malo dalje i sakrio ga u šipražje.

Motiv ovog zločina je koristoljublje, jer su optuženi mislila da njihova žrtva ima dosta para pošto je nedavno prodao njivu.

O osuđenima niko nema lepu reč

Za optužene niko u Melnici i Knežici nije imao lepu reč, dok su pokojnog Slavoljuba mnogi hvalili i žalili, ističući da je bio dobar i pošten čovek. Iza sebe je ostavio suprugu i sina, koji nisu u stanju da se sami staraju o sebi jer su lica s posebnim potrebama.

(Espreso.rs/Srbija Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media