DEČAK HITNO PREBAČEN ZA BG, OPERIŠU MU OKO! Nakon eksplozije u dvorištu, umešala se i policija I EVO ŠTA JE OTKRILA
Dečak hitno prebačen za Beograd, Foto: Profimedia

teške povrede

DEČAK HITNO PREBAČEN ZA BG, OPERIŠU MU OKO! Nakon eksplozije u dvorištu, umešala se i policija I EVO ŠTA JE OTKRILA

Slučaj je hteo da Dejanov otac Ivan u ponedeljak pokupi još neke sekundarne sirovine kog nekog čoveka iz Kruševca i donese ih kući

Objavljeno:

Dejan P. (14) iz Čitluka kod Kruševca teško je povređen u eksploziji, koja se dogodila u ponedeljak veče, oko 18,30 časova u dvorištu ispred kuće.

Od eksplozivne naprave lakše su povređeni njegov mlađi brat i majka , koji su hospitalizovani u kruševačkoj bolnici. Dejan je hitno u utorak ujutro iz Kruševca prebačen u Beograd, zbog operacije teško povređenog oka, a povrede je zadobio i u predelu grudi, ruku i nogu. Kako saznajemo na licu mesta, gde smo zatekli Dejanovu baku iz Paraćina, njegove tri sestre i brata, dečaku za sada život nije u opasnosti.

Tragedija u dvorištu porodičnog domaćinstva, krcatom sekundarnim sirovinama, pored magistralnog puta Kruševac – Kraljevo usledila je u trenutku kad je dečak zavirio u kesu da vidi šta u njoj ima od sirovina. Odjednom je odjeknula eksplozija u kojoj su povređene tri osobe, među kojima dvoje dece i njihova majka Sanja(38).

- Dejan je iz kese izvadio nešto kao bomba kašikara, uzeo je u ruke i pogledao je, a ona je eksplodirala - priča nam jedan od starijih dečaka iz komšiluka.

Dejanova baka, koja je čula za tragičnu vest, odmah došla iz Paraćina, pokazuje nam krv po dvorištu. Rukama se hvata za glavu i uzdiše ,"daj bože, preživeće, a mogla je da strada cela porodica.

Slučaj je hteo da Dejanov otac Ivan u ponedeljak pokupi još neke sekundarne sirovine kog nekog čoveka iz Kruševca i donese ih kući, jer se, inače, bavi sakupljanjem otpada i od toga preživljava cela porodica.

- Sve što je otac Ivan prikupio, transportovao je kući i stavio u dvorište. Ispostavilo se, međutim, da je među donetim stvarima, u jednoj od plastičnih kesa bio i "upaljač" od eksplozivne naprave. Kada je Dejan zavirio u kesu, došlo je i do detonacije - navodi izvor.

Policija je saznajemo, daljim radom na terenu, došla do adrese Kruševljanina K. J, od koga je, Ivan dobio sekundarne sirovine. Pripadnici MUP su u stanu K. J. našli i inicijalnu kapislu za eksploziv, kao i manju količinu marihuane. Osumnjičeni je uhapšen i određena mu je mera zadržavanja do 48 sati.

Za sada se sumnja da je izvršio krivična dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, izazivanje opšte opasnosti, kao i neovlašćeno držanje opojnih droga.

- Svi smo u komšiluku čuli jaku eksploziju i istrčali smo vani iz kuća. Dvoje dece pred Ivanovom kućom u dvorištu su krvarila, a tu među njima bila je i njihova majka. Niko nije znao šta se dešava. Srećom, brzo je naišao neki taksista iz pravca Trstenika i neki od kućana ga je zaustavio. Svi su tim taksi vozilom odmah odveženi u kruševačku bolnicu - priča nam stariji čovek iz komšiluka.

(Espreso.co.rs / Informer.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.