ŽENA IZ NIŠA PODVODILA ĆERKU, ALI IMA NEŠTO JOŠ GORE: Ovo je dopustila da sa njom urade drugi ljudi! ODVRATNO!
Foto: RINA

imala je lažni pasoš

ŽENA IZ NIŠA PODVODILA ĆERKU, ALI IMA NEŠTO JOŠ GORE: Ovo je dopustila da sa njom urade drugi ljudi! ODVRATNO!

Radi zaštite interesa maloletnog lica, suđenje je zatvoreno za javnost

Objavljeno:

Pred Višim sudom u Nišu započeo je glavni pretres u krivičnom postupku zbog trgovine ljudima u pokušaju protiv nemačke državljanke M. B. (19), F. O. (43) iz Prištine i Kragujevčanina R. F. (35).

Oni se terete da su 31. maja prošle godine u nameri da pribave korist uspostavljanjem ropskog ili sličnog odnosa, pokušali da omoguće prelazak granice na aerodromu u Nišu maloletnici staroj 14 godina, koja je u Nemačkoj trebala da stupi u ugovoreni brak. Radi zaštite interesa maloletnog lica, suđenje je zatvoreno za javnost.

- Protiv okrivljenih se krivični postupak vodi zbog krivičnog dela trgovina ljudima u pokušaju. Glavni pretres je otpočeo, dokazni postupak je u toku, nastavak suđenja zakazan je za 25. septembar - saopštila je Irena Gušić, portparol Višeg suda u Nišu.

Optuženi F. O. se tereti da je devojčicu kupio od njenih roditelja i obećao da će je udati u Nemačkoj, te da će snositi sve njene troškove. Na niškom aerodromu se našao sa R. F. za čijeg je sina navodno trebalo da se dete uda, dok je Nemica M. B. trebalo da pazi na nju.

Međutim, kada su stigli na aerodrom, policija je primetila devojčicu jer je delovala uplašeno. Zatražili su im pasoše i ustanovili da maloletnica ima lažnu putnu ispravu, odnosno da ona pripada devojci koja na nju liči.

Postoji sumnja da je namera trgovaca ljudima da maloletnicu prisile da radi za njih, prosjači ili se čak prostituiše.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.