OVO JE NAJMISTERIOZNIJI LIK SRPSKOG PODZEMLJA: Malo se zna o njemu, ali ono što se zna... BOLJE DA SE NE ZNA!
Novica Živković, Foto: Printscreen, Facebook/legende devedesetih

LEGENDE DEVEDESETIH

OVO JE NAJMISTERIOZNIJI LIK SRPSKOG PODZEMLJA: Malo se zna o njemu, ali ono što se zna... BOLJE DA SE NE ZNA!

Novica je nameravao da se vrati u domovinu, ali...

Objavljeno: 11:33h

Novica Živković je u Francuskoj bio poznati pljačkaš, ali i glumac i producent filmova u kojima su glumili velikani poput Belmonda.

Novicu su u njegovom selu zvali Kandri, a kasnije je dobio nadimak Stiv, po kome ga i dan danas znaju. Imao je mnogo imena, jedan od njegovih alijasa bio je "Radiša Jovanović", ime po kom su ga neki znali.

Zajedno sa Brunom Sulakom bio je strah i trepet za sve banke i zlatare na Zapadu. Dok je živeo u Jugoslaviji nije imao problema sa zakonom, osim onda kada je kao veliki ljubitelj golubova, "doneo" tuđi kavez u svoje dvorište, kako je on to u žargonu govorio.

Iz ove male oronule stare kuće (levo) u selu Slatina kraj Leskovca otisnuo se u svet.

Stiv je imao dva lica: Na slici dole levo ga vidimo kao glumca u francuskom filmu gde je igrao inspektora, a dole desno je fotografija iz pravog života nastala posle jedne uspešne pljačke zlatare.

Novica je nameravao da se vrati u domovinu, slao je pare od kojih je napravljena velika kuća (desno u pozadini), ali Stiv ili Kandri kako su ga komšije zvale, nikada nije stigao u njoj da živi, ubijen je u zasedi francuske policije.

Više o legendama devedesetih:

(Espreso.co.rs / Legende devedesetih)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.