MISTERIJA POD VELOM TAJNI! ALEKSANDAR UBIJEN, PA BAČEN U JEZERO? Rodbina tvrdi da je upao u problem s drogom
Foto: Foto: Facebook/Bubličko jezero (Brankica Stanković)

niko ne zna

MISTERIJA POD VELOM TAJNI! ALEKSANDAR UBIJEN, PA BAČEN U JEZERO? Rodbina tvrdi da je upao u problem s drogom

Obdukcija tela Aleksandra P. (19) iz sela Lukomir, koji je u utorak nađen u Bubličkom jezeru, obavljena je jutros

Objavljeno:

Obdukcija tela Aleksandra P. (19) iz sela Lukomir, koji je u utorak nađen u Bubličkom jezeru, obavljena je jutros, a rezultati neće biti gotovi bar još pet dana. Dok otac veruje da mu je sin umro od srčanog udara, rodbina tvrdi da je mladić upao u probleme s drogom i veruje da je ubijen, prenosi Srpski Telegraf.

- U poslednje vreme bio je ćutljiv i nije ništa hteo da priča o sebi, a ljudi kažu da je počeo da se drogira i da je upao u velike dugove. Da nam je samo na vreme rekao šta ga muči, mi bismo sve dali da mu pomognemo. Kada su izvukli njegovo telo, noge su mu bile prekrštene, a iz nosa i ušiju mu je išla krv. Bio je u sedećem položaju, kao da spava. Izgledalo je kao da je bačen u jezero. Drugari koji su bili sa njim rekli su da je izašao iz vode, kazao im da se "brzo vraća" i da je posle toga nestao - pričaju rođaci.

Hteo da bude vojnik

Nesrećni mladić završio je mašinsku školu i pre nedelju dana se zaposlio na građevini, a čekao je i da ga pozovu na odsluženje vojnog roka, kako bi kasnije počeo da radi kao vojnik.

Živeo je sa roditeljima, dedom i sestrom, koja ima 16 godina.

Oni dodaju i da su drugovi kobnog dana slagali Aleksandrovu majku.

- Kada ga je pozvala na telefon, javio se neko od drugova i rekao joj da je telefon ostavio u kolima, a da se on kupa, iako je uveliko bio nestao. Zašto su je slagali? - pitaju se rođaci.

Kada su izvukli telo, noge su mu bile prekrštene, a iz nosa i ušiju mu je išla krv. Bio je u sedećem položaju. Izgledalo je kao da je bačen tu, kažu rođaci

Da se to desilo, potvrdio je i otac. Ipak, iako nema objašnjenje za to, on tvrdi da su priče o ubistvu "gluposti".

Otac: Samo moj sin zna šta mu se desilo, ali ne može da kaže!

- Aci su ti momci sa kojima je bio u nedelju bili najbolji drugovi i znam da su oni čestiti. Međutim, bili su pod uticajem alkohola i od njih je teško saznati istinu. Rezultati obdukcije će sve otkriti, a čekamo i toksikološki nalaz. Bio je dobar plivač, zato verujem da mu je srce puklo. Potpuno zdrav i prav dečko koji je samo odjednom nestao kao duh. Jedino on zna pravu istinu, ali ne može da je kaže. Ta tajna odlazi u grob - jedva izgovara Dragiša Petković.

Telo pronašao otac

Mladićevo telo u utorak oko 6.30 prvi je, kako pluta jezerom, ugledao njegov otac.

- Tražili smo ga od nedelje. Čim sam došao na jezero u utorak ujutru, ugledao sam sinovljevo telo kako pluta 15 metara od obale. Voda ga je tek tada izbacila na površinu, a govorili su mi da ga nećemo naći u vodi. Čim su ga policajci izvukli čamcem, video sam da na njemu nema nikakvih tragova nasilja, na njemu su bili i lančić i narukvica - rekao je očajni otac.

- Ovaj slučaj zasad se vodi kao utapanje, ali se i ispituju sve glasine o nasilnoj smrti mladića. Saslušani su samo svedoci koji su poslednji put videli tinejdžera, kao i očevici koji su bili na jezeru u nedelju, kada je momak nestao. Niko nije priveden, a rezultati obdukcije će utvrditi da li je smrt ipak bila nasilna - rekao nam je Mikica Milenković, viši javni tužilac iz Prokuplja.

(Espreso.co.rs/Srpski Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.