MALČANSKI BERBERIN SE JUČE PRED SUDOM VADIO NA PIJANSTVO: Pojavila se slika kad su ga vodili, GLEDAJTE MU SAMO OČI
Vadi se na pijanstvo, Foto: Novosti/ J. Ćosin

NASTAVAK SUĐENJA

MALČANSKI BERBERIN SE JUČE PRED SUDOM VADIO NA PIJANSTVO: Pojavila se slika kad su ga vodili, GLEDAJTE MU SAMO OČI

Veštak, predstavnik komisije Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu, ostao je pri nalazu koji je dao sa kolegama da je Jovanović bio uračunljiv kada je počinio zločin

Objavljeno:

Ninoslav Jovanović, optužen da je krajem decembra prošle godine oteo i zlostavljao Moniku K. (12) iz Suvog Dola, u utorak je i Višem sudu u Nišu tvrdio da je tog dana bio pijan i da nije bio svestan svojih postupaka.

Međutim, stručnjak koji je u januaru obavio njegovo neuropsihijatrijsko veštačenje, i u utorak je bio kategoričan da nivo Jovanovićeve eventualne alkoholisanosti nije mogao da utiče na postupke koje je počinio tog dana, ali i svih ostalih dok nije uhapšen.

Veštak, predstavnik komisije Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu, ostao je pri nalazu koji je dao sa kolegama da je Jovanović bio uračunljiv kada je počinio zločin.

Nastavak suđenja zakazan je za 2. septembar, kada bi trebalo da bude ispitan veštak psiholog iz Beograda koji na današnji pretres nije došao zbog bolesti. Tada će biti pozvani da svedoče i lekari niškog Kliničkog centra koji su lečili maloletnu žrtvu "malčanskog berberina" nakon što je pronađena u selu Pasjača.

Roditelji devojčice, Aleksandra i Robert, ističu da im svaki susret sa Jovanovićem otvara rane i da se nadaju da će sudski postupak biti što pre okončan. Bolno je da iznova slušaju detalje zlostavljanja svog čeda, a još više ih boli njegova arogancija i insistiranje na tome da nije bio svestan svojih postupaka.

- On nije ljudsko biće, on nema dušu. Ipak, svesni smo da se postupak mora sprovesti po zakonu i verujemo u pravdu - kaže Aleksandra.

(Espreso.co.rs / Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.