ŽIKA ŽIVAC BIO TOLIKO DOBAR SA ARKANOM DA JE ROBIJAO ZA NJEGA: 10 godina ćutao kao zaliven
Željko Ražnatović Arkan, Foto: Screenshot youtube/Mladjen

URBANE LEGENDE

ŽIKA ŽIVAC BIO TOLIKO DOBAR SA ARKANOM DA JE ROBIJAO ZA NJEGA: 10 godina ćutao kao zaliven

Pričalo se da je navodno Arkan pozvao Žiku Živca, dok je ovaj bio na letovanju. On dolazi u Beograd, seda u Arkanova kola i kreće ka Nemačkoj

Objavljeno: 00:10h

Prema urbanim legendama iz devedesetih, Branko Savković, zvani Žika Živac, bio je jedan od najboljih prijatelja Željka Ražnatovića Arkana.

Pričalo se da je navodno Arkan pozvao Žiku Živca, dok je ovaj bio na letovanju. On dolazi u Beograd, seda u Arkanova kola i kreće ka Nemačkoj. Na granici ga po dojavi hapse, iz nikad dovoljno jasnih razloga.

Zbog toga je proveo deceniju u zatvoru i ćutao kao zaliven. Nikad nikog nije odao.

Zbog ovog slučaja klub "Amadeus" je uskoro zatvoren, a klub su držali Željko Ražnatović Arkan, Đorđe Božović Giška i slikar Dragan Malešević Tapi.

Lojalnost Žike Živca opisana je i u pesmi Bore Čorbe "Žika Živac"

Vladimir Beba Popović svojevremeno ga je prozvao "Legijinim bankarom" jer je navodno, uvećavao Ulemekovu imovinu tako što je po bagatelnim cenama kupovao zemlju uz lokalne i magistralne puteve Srbije.

Te 2009. je bio pozvan kao specijalni VIP gost u centru Sava povodom posete Dmitrija Medvedeva! Naime, Savkoviću kog su prozivali da je doajen podzemlja, sami Rusi su poslali pozivnicu za prednji, VIP deo velike sale u "Sava centru", pored najvažnijih funkcionera.

(Espreso.co.rs/Politika-ekspres.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.