Ovo su rekorderi pijanstva za volanom u Srbiji, #1 je pravo čudo prirode kako je uopšte ostao živ!
Foto: Giphy

superhik je za njih malo dete

Ovo su rekorderi pijanstva za volanom u Srbiji, #1 je pravo čudo prirode kako je uopšte ostao živ!

Verovatno bi i rekorderi pijanstva za volanom, koje je policija zaustavila, imali šta da kažu u svoju odbranu... Samo kada bi mogli da govore
Objavljeno: 07:39h

Posle jedne ili dve čašice pića neki vozači bi rekli da su opušteniji i da lakše voze. Verovatno bi i rekorderi pijanstva za volanom, koje je policija zaustavila, imali šta da kažu u svoju odbranu... Samo kada bi mogli da govore.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Šampion - 8,3 promila!

Rekorder u Srbiji definitivno je Aleksinčanin koji je upravljao motociklom sa 8,3 promila alkohola u krvi. Njega je policija zaustavila 14. jula prošle godine i najpijaniji je vozač koji je otkriven u akcijama saobraćajne policije u niškom kraju.

Kako je uspeo da preživi tu količinu alkohola nikome nije jasno ako se zna da je količina od četiri promila već potencijalno smrtonosna za polovinu konzumenata. O kolikoj količina se radi dovoljno ilustruje podatak da 20 čašica žestokog pića popijenih za manje od jednog sata daje taj rezultat koji može biti fatalan.

Samo manji udes - 5,5 promila

Mortus pijani Užičanin, star 61 godinu, koji je sedmog decembra 2014. godine uveče izazvao pukom srećom samo bezazlen udes, verovato se uvrstio u planetarne rekordere po količini alkohola u krvi.

Saobraćajci koji su pijanog vozača našli kako spava za volanom posle nezgode u Zlatiborskoj ulici, najpre su imali problem da ga probude, a potom ostali frapirani kada su na alkometru očitali neverovatnih 5,5 promila alkohola.

Vozeći niz krivudavu Zlatiborsku ulicu, 200 metara pre uključenja na magistralu, 61-godišnjak je svojim vozilom najpre udario u parkirani automobil, a zatim ga nekoliko metara gurao sve do zida pored puta. Policija i hitna pomoć ubrzo su stigli na lice mesta i krivca pronašli kako črvsto spava naslonjen na volan. Na jedvite jade, patrola ga je probudila a on, koliko je bio pijan nije mogao ni da priča.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.