MUP: Paušalne i besmislene tvrdnje medija o radu MUP-a
Protest, Foto: Printscreen/Kurir TV

reakcija

MUP: Paušalne i besmislene tvrdnje medija o radu MUP-a

"Teško mi je i da zamislim koliko košta oprema za takvo nešto"

Objavljeno: 10:38h

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Milosav Miličković saopštio je da se u pojedinim medijima u subotu objavio niz potpuno neistinitih, paušalnih i nadasve besmislenih tvrdnji o radu Ministarstva unutrašnjih poslova.

Najpre, za tvrdnje o navodnom targetiranom brisanju fotografija iz galerija pametnih telefona učesnika protesta ispred Narodne skupštine od strane policije na daljinu očigledno i sami autori znaju da su samo još jedna od lažnih vesti, plasiranih na društvenim mrežama i bez ikakvog kredibilnog izvora, naglasio je Miličković.

"Teško mi je i da zamislim koliko košta oprema za takvo nešto, ali i da se setim da li uopšte i ko od kolega iz policija najbogatijih zemalja bi mogao da poseduje opremu za to, te sam prosto zatečen besmislenošću ovih tvrdnji", dodaje državni sekretar.

On ističe da po istom principu, bez ikakvog argumenta u prilog svojoj tvrdnji, autori navode da postoji hakerska služba ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića i da su se prvi zapaženiji sajber napadi za koje postoji osnovana sumnja da su organizovani od strane države" dogodili od strane države u vreme poplava 2014. godine.

"Potpuno je nejasno na osnovu čega je izneta ova besmislena optužbu na račun Srbije koju smo po prvi put čuli danas, u 2020. godini, od autora. U prilog ovoj tezi navode da su na meti "hakerisanja države Srbije" bili onlajn portali koji su kritički izveštavali o reakciji države na poplave, takođe bez ikakvog argumenta", navodi se u saopštenju.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.