DANAS ĆE KONAČNO PASTI PRESUDA VASPITAČICI IZ ZVEČANSKE! Ovo je kazna koju može da dobije JER JE BACAKALA DETE
Foto: Printscreen

moraju da je kazne za ovo zlodelo!

DANAS ĆE KONAČNO PASTI PRESUDA VASPITAČICI IZ ZVEČANSKE! Ovo je kazna koju može da dobije JER JE BACAKALA DETE

Prethodno je osnovni sud doneo odluku da je snimak nezakonit i izdvojio ga iz dokaza

Objavljeno:

Prvi osnovni sud u Beogradu izreći će danas presudu Đurđiji Alempijević, vaspitačici iz Zvečanske, optuženoj da je zlostavljala i zapuštala decu, štićenike Centra.

Na današnjem glavnom pretresu predviđeno je da tužilaštvo i odbrana iznesu završne reči, nakon čega će biti objavljena presuda.

Kako se navodi u optužnom predlogu podnetom protiv Alempijevićeve, tužlaštvo je sudu predložilo da je osudi na kaznu zatvora od šest meseci, s tim što se kazna zatvora neće izvršiti ukoliko vaspitačica ne učini novo krivično delo u naredne dve godine od presude.

Takođe, Prvo osnovno tužilaštvo predložilo je sudu da optuženoj izrekne meru zabrane vršenja poziva medicinske sestre u ustanovama koje se bave zbrinjavanjem, vaspitavanjem i odgojom dece u trajanju od pune dve godine.

Ova vaspitačica optužena je da je tokom svog radnog vremena u Centru u Zvečanskoj ošamarila devojčicu E. S. i ostavila je samu na pultu za presvlačenje.

Takođe, ona je optužena da je dečaka M. N., kojeg je nosila, uhvatila za ruku i grubo bacila u krevet, a zatim fotografisala jedno neidentifikovano dete u krevecu pored. Takođe je E. S. ostavila određeno vreme na pultu za presvlačenje bez ikakvog nadzora.

Inače, kako je "Blic" ranije objavio, drugostepeni sud odlučujući o žalbi tužilaštva na izdvajanje iz dokaza snimka koji je napravila Maja Jelić, majka jednog od štićenika iz Centra u Zvečanskoj, na kojem se vidi kako optužena baca mališana u krevet, po drugi put je usvojio navode tužilaštva i vratio postupajućem sudiji u Prvom osnovnom sudu da snimak izvede kao dokaz. Prethodno je osnovni sud doneo odluku da je snimak nezakonit i izdvojio ga iz dokaza.

(Espreso.co.rs / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.