POZNATA SUDBINA NAPUŠTENE BEBE IZ KLENJA: Dečaku roditelji neće dati ni ime, a zna se i gde će biti smešten
Beba će narednih dana biti smeštena u hraniteljsku porodicu, Foto: Ilustracija, EPA-EFE/JAWAD JALALI

SUDBINA NAPUŠTENE BEBE

POZNATA SUDBINA NAPUŠTENE BEBE IZ KLENJA: Dečaku roditelji neće dati ni ime, a zna se i gde će biti smešten

Zašto su roditelji ostavili dete i praktično prepustili državi da se o njemu stara utvrdiće se u nastavku postupka koji vodi Osnovno javno tužilaštvo u Šapcu

Objavljeno:

Ostavljena beba koju je pre deset dana pored traktora u svom dvorištu pronašao Dragan T. iz Klenja, da bi se posle dva dana ispostavilo da je dete njegovo i venčane supruge Dragane T., biće ove sedmice otpuštena iz porodilišta u Loznici.

Pošto je policija u Bogatiću protiv njih podnela krivične prijave pa su, nakon saslušanja u Osnovnom tužilaštvu u Šapcu zadržani u pritvoru do 30 dana, dečak se, kao ostale bebe neće vratiti kući u zagrljaj svojih roditelja.

Beba će narednih dana biti smeštena u hraniteljsku porodicu, koja je već pronađena. Čeka se samo odluka suda koji po zahtevu Centra za socijalni rad sprovodi hitan postupak upisa deteta u matičnu knjigu rođenih i dodeljivanja jedinstvenog matičnog broja - saznaju mediji.

Umesto roditelja i kuma, dečaku će kršteno ime odrediti socijalni radnici, koji će ga posle toga izneti iz porodilišta i smestiti kod hranitelja.

Supružnici Dragan i Dragana T. imaju troje dece - sina i ćerku koji su punoletni i maloletnog sina. O njemu će, dok su roditelji u zatvoru, brinuti stariji brat i sestra i rođaci.

O misterioznom pronalasku navodno nečije bebe, pa potom i šokantnom otkriću inspektora policije iz Bogatića da su roditelji Dragan i Dragana, u selu se i danas priča jer se tako nešto do sada nije dogodilo. Sve su šokirale vesti o pronalasku bebe, a onda i da su supružnici imali nameru da se otarase svog deteta.

Bio je davno jedan slučaj kada se žena, isto kao Dragana, sama porodila i ostavila dete mužu, pokupila se i otišla od kuće. Ne možemo da odgonetnemo zašto je Dragana krila da je trudna, a tek to da se porodi sama u žbunju rizikujući svoj i život deteta niko ne može da objasni. Ona je već rodila troje dece koje je lepo odgajila i vaspitala i ovo niko nije ni pretpostavljao da može da uradi - kaže jedan meštanin Klenja.

Zašto su roditelji ostavili dete i praktično prepustili državi da se o njemu stara utvrdiće se u nastavku postupka koji vodi Osnovno javno tužilaštvo u Šapcu.

Protiv majke je podneta krivična prijava za krivično delo kršenje porodičnih obaveza, za koje je zaprećena zatvorska kazna od tri meseca do tri godine, a protiv oca za krivično delo promena porodično stanja koje je kažnjivo zatvorom od šest meseci do pet godina.

(Espreso.co.rs / Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.