KO JE ZAPRAVO UŽIČANIN LIKVIDIRAN U GRČKOJ: Bio je PRODUŽENA RUKA ŠKALJARACA zadužen za prljave poslove u Atini
Mesto likvidacije, Foto: Crofupress.com

dobra zaleđina

KO JE ZAPRAVO UŽIČANIN LIKVIDIRAN U GRČKOJ: Bio je PRODUŽENA RUKA ŠKALJARACA zadužen za prljave poslove u Atini

U “papirima” naših istražnih organa navodi se i da je Damir Hadžić imao svoju organizovanu kriminalnu grupu i jako uporište u Užicu i zlatiborskom kraju.

Objavljeno: 14:53h

Baranin Alan Kožar i Damir Hadžić ubijeni su danas u Grčkoj, a još jedna osoba je ranjena, do sada nisu objavljeni detalji ove likvidacije. Prema operativnim podacima srpskih obavještajnih službi i policije, Hadžić je bio jedan od glavnih ljudi koje je “škaljarac” Igor Dedović držao “na vezi”.

Dedović je, sa svojom desnom rukom Stevanom Stamatovićem, koji je ubijen 19. januara ove godine u prepunom restoranu u Atini. Za ovog Užičanina se govorilo da je odrađivao sve “prljave” poslove u Srbiji, posebno kada je reč o organizovanju likvidacija.

U “papirima” naših istražnih organa navodi se i da je Damir Hadžić imao svoju organizovanu kriminalnu grupu i jako uporište u Užicu i zlatiborskom kraju. Dovodi se u vezu sa serijom razbojništava i pljački širom Evrope. Na meti su bile uglavnom juvelirnice i zlatare, a vjeruje se da je on jedan od istaknutih pripadnika grupe “Pink panteri”.

Hadžić je bio i na crvenoj Interpolovoj poternici, zbog ubistva visokopozicioniranog pripadnika Kavačkog klana, Davorina Baltića (40) u Beogradu na Vračaru 1. januara 2018. godine.

Zbog većeg broja krivičnih dela izvršenih u Užicu i očekivanja zatvorske kazne seli se u inostranstvo, u evropske zemlje gde učestvuje u velikom broju razbojništava i krađa.

Takođe, u saradnji sa članovima Škaljarskog klana bavi se i krijumčarenjem kokaina iz Južne Amerike u Zapadnu Evropu. Tokom aprila 2010. godine, Hadžić je uhapšen u Milanu, prilikom pokušaja izvršenja oružane pljačke blindiranog vozila za prevoz novca.

Početkom 2012. godine ranjen je iz vatrenog oružja u kladionici u Užicu. Poslednjih godina, odigrao je važnu ulogu u škaljarsko-kavačkom sukobu i jedini je, pored Mička Vujovića i Koraća, ostao kao neko ko može da organizuje ubistva.

(Espreso.co.rs/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.