Šariću presudu ukinule iste sudije koje su oslobodile Caneta i Luku Bojovića!
Foto: Dado Đilas

sporna odluka o kojoj se ćuti

Šariću presudu ukinule iste sudije koje su oslobodile Caneta i Luku Bojovića!

Niko od predstavnika vlasti nije komentarisao slučaj. Ova odluka prošla je gotovo nezapaženo.
Objavljeno:

Sudije Apelacionog suda ukinule su presudu Darku Šariću jer tvrde da nije jasno napisana i smatraju da je trebalo da mu se sudi po blažem zakonu. Sporno im je bilo i učešće sudije Vladimira Vučinića u ovom postupku. Mreža za istraživanje kriminala i korupcije – KRIK otkriva da su sudije koje su ukinule ovu presudu donele još nekoliko kontroverznih odluka – oslobodile su Stanka Subotića, Luku Bojovića i smanjile kaznu huliganu Urošu Mišiću.

Za korak ispred svih: Lansirana Espreso aplikacija! Overite je odmah!

Apelacioni sud doneo je pre skoro dva meseca dramatičnu odluku – da ukine presudu Darku Šariću i naloži da mu se za šverc 5,8 tona kokaina sudi ispočetka. Ova odluka, međutim, prošla je gotovo nezapaženo.

Objavljena je na sajtu suda sa mesec dana zakašnjenja, 24. juna u petak popodne, posle isteka radnog vremena.

Čak i sutradan, kada su vest objavili internet portali i proširila se na društvenim mrežama, vodeći mediji nisu joj pridali veći značaj. Za medije koji su nekada objavljivali hiljade članaka o Šariću "kopajući" svaku dostupnu informaciju o njemu, ukidanje presude jedva da je bilo vredno jedne kratke vesti.

Ni sudije Apelacionog suda nisu smatrale da javnost treba da bude detaljno obaveštena o slučaju. U šturom saopštenju nije objašnjeno zašto je ukinuta presuda u jednom od najvećih sudskih postupaka – pisalo je samo da je ovakva odluka doneta zbog povreda krivičnog postupka.

foto: Dado Đilas

Niko od predstavnika vlasti nije komentarisao slučaj.

Delovalo je kao da su svi želeli da ovaj događaj prođe nezapaženo.

Novinari Mreže za istraživanje kriminala i korupcije – KRIK analizirali su odluku Apelacionog suda da se ukine presuda kojom je Šarić osuđen na maksimalnu kaznu od 20 godina zatvora za šverc kokaina, a njegovi saradnici na višegodišnje kazne. Njima će se ponovo suditi za ova dela.

Kontroverzne sudije

Presudu su ukinule sudije Veroljub Cvetković, Dragoljub Đorđević, Milimir Lukić, Nadežda Mijatović i Bojana Paunović.

Neki od njih poništili su presude u drugim poznatim slučajevima i oslobodili kriminalce, kontroverzne biznismene i huligane, otkriva KRIK.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.