KOLJAČICA ELFETA JE MALOM SLOBODANU RASPORILA STOMAK! Sad je na njegovom grobu snimljen prizor koji BOLI
Slobodan Stojanović, Foto: Kurir, Twitter printscreen

TUŽAN PRIZOR

KOLJAČICA ELFETA JE MALOM SLOBODANU RASPORILA STOMAK! Sad je na njegovom grobu snimljen prizor koji BOLI

Optuženoj Veseli će u kaznu biti uračunato vreme koje je provela u pritvoru od 24. marta 2017. godine, kao i vreme koje je provela u ekstradicionom pritvoru

Objavljeno:

Slobodan Stojanović, srpski dečak iz sela Donja Kamenica, u bratunačko-zvorničkom kraju, imao je samo jedanaest godina kada su ga, jedne junske noći 1992. godine, zverski ubili muslimani pod vođstvom ratnog zločinca Nasera Orića i žena-monstrum Elfeta Veseli.

Naime, napeta situacija oko sela Donja Kamenica eskalirala je 29. maja 1992. Porodica Ilije Stojanovića se našla na strani koju su kontrolisali Muslimani.

Slobodan Stojanović
Slobodan Stojanovićfoto: Facebook printscreen

Narednog dana, 30. maja 1992. u porodičnu kuću došao je Muhamed Čikarić iz Kamenice, zaseok Alići, koji je Iliji Stojanoviću zabranio da beži. Istog dana započeli su pregovori između srpske i muslimanske strane na barikadama u mestu Kruške. Muhamed Čikarić je poslao Iliju Stojanovića da odnese poruku srpskoj strani, da ih pita da li su za pregovore i napomenuo je da im nedostaje pet njihovih boraca. Ilijia je odneo poruku i zatim se vratio kući. Sa svojom porodicom bio je u kućnom pritvoru sve do 4. juna 1992. kada su na mestu Kruške Stojanovići i tri poginula srpska borca razmenjeni za 6 živih pripadnika tzv. ARBiH. Stojanovićima je u selu ostala sva pokretna i nepokretna imovina. Porodica Stojanović se smestila kod svog kuma Zorana Miloševića u zaseoku Dženarike.

Slobodan je tugovao za svojim psom koji mu je ostao kući. Često je tražio da ode nazad u selu da odveže psa i da ga dovede kući. Roditelji su ga odvraćali od te ideje, ali se dvanaestogodišnji Slobodan teško mirio sa tim. Neodustajući od svoje namere Slobodan je 27. jula 1992. otišao od svoje kuće, prošao kroz barikade i otišao u pravcu rodne kuće da bi doveo svog psa. Njegovog oca Iliju koji je u to vreme bio u Zvorniku o Slobodanovom nestanku obavestila je lokalna komanda srpske vojske.

Grob u kojem počiva dečak  Slobodan Stojanović
Grob u kojem počiva dečak Slobodan Stojanović foto: Kurir

Ova priča je potresla mnoge, pogotovo što je u pitanju dečak koji želeo samo da spasi svog psa, ali je nažalost tragično završio.

Upravo je i na društvenim mrežama fotografija groba u kojem počiva ovaj dečak raznežila mnoge, kao i jednog tviteraša koji je napisao kako mu je veoma teško pao prizor koji je zatekao na grobu, a to je dečji sokić, kao i buket crvenih ruža.

Podsetimo, Apelaciono veće Suda BiH drugostepenom presudom povećalo je Elfeti Veseli zatvorsku kaznu sa 10 na 13 godina za ubistvo dvanaestogodišnjeg dečaka Slobodana Stojanovića 1992. na području Zvornika, potvrdila je Srni advokat Lejla Čović.

Optuženoj Veseli će u kaznu biti uračunato vreme koje je provela u pritvoru od 24. marta 2017. godine, kao i vreme koje je provela u ekstradicionom pritvoru.

Čovićeva je izjavila da je njen branjenik Sakib Halilović oslobođen optužbe da je u svojstvu komandanta Diverzantskog voda združenih jedinica Liplje-Kamenica posmatrao kako je Veseli izvršila ubistvo, te da je propustio da poduzme mere da izvršilac tog ubistva bude kažnjen.

Tužilaštvo BiH tereti drugooptuženu Elfetu Veseli da je kao pripadnik Diverzantskog voda Komande združenih jedinica Liplje, Kamenica, u drugoj polovini jula ili prvoj polovini avgusta 1992. godine ubila dvanaestogodišnjeg Slobodana Stojanovića u naselju Bajrići-Novo Selo, na području Kamenice.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.