SILOVATELJA IZ SRBIJE JURILI HELIKOPTERIMA!  Žrtvama prilazio na ulici, a među njima je i ONA!
Več oko 18.45 ceo rejon je nadletao helikopter sa termovizijskom kamerom, koja je umnogome pomogla u njegovom hapšenju, Foto: SCREENSHOT/BILD / SCREENSHOT

JEZIVO

SILOVATELJA IZ SRBIJE JURILI HELIKOPTERIMA! Žrtvama prilazio na ulici, a među njima je i ONA!

Kako navodi Bild, počinilac gnusnih zločina uhapšen u šumi na imanju u okolini Postdama, nakon što su ga meštani prepoznali na osnovu snimaka koje je policija ranije objavila

Objavljeno:

Za Srbinom (29), serijskim silovateljem osumnjičenom da je u Nemačkoj napastvovao čak sedam žena među kojima je i maloletnica, potraga je trajala četiri nedelje i u nju su bili uključeni čamci, helikopteri, bespilotne letelice i psi, ali i 83 policijska službenika.

Kako navodi Bild, počinilac gnusnih zločina uhapšen u šumi na imanju u okolini Postdama, nakon što su ga meštani prepoznali na osnovu snimaka koje je policija ranije objavila.

Dramatično hapšenje se odigralo u utorak uveče, nakon što je zločinac istog dana samo u prepodnevnim satima silovao još jednu ženu u okolini Postdama. Građani su prijavili zločin oko 11.30, a na nesrećnoj ženi su uočeni tragovi nasilja. Odmah su preduzete prve mere, šuma je zatvorena i otpočela je potraga.

Kako se navodi u izveštajima nemačkih medija, najpre je pronađeno njegovo biciklo i telefon koji je bio otključan, na osnovu čega su policajci otkrili da je vlasnik upravo osumnjičeni silovatelj.

Več oko 18.45 ceo rejon je nadletao helikopter sa termovizijskom kamerom, koja je umnogome pomogla u njegovom hapšenju.

Započinjao razgovor, silovao, a onda pokazao drugu stranu ličnosti

Bild navodi da je modus operandi serijskog silovatelja bio takav da bi svoje žrtve presretao u gužvi, mahom u prepodnevnim satima, i započinjao razgovor sa njima. Zatim bi ih zgrabio za vrat i odvlačio u žbunje.

Tužiteljka Katrin Frauenkron navela je da je prilikom svojih gnusnih dela korstio i oružje i tri posebno teška slučaja silovanja.

- Posle silovanja bi pokazivao drugu stranu ličnosti, pazio je na žrtve da tako kažem. Tako je želeo da se sa njima sastane i sutradan, što je prilično neobično - kazala je tužiteljka.

Srbin je više puta dolazio i odlazio iz Berlina, ali nadležni nisu želeli da otkriju koji je bio razlog njegovih raniji poseta. Bild je preneo da je pokušao da proda automobil, a prošlog marta u Berlinu je privođen ali ne zbog krivičnih dela koje imaju veze sa silovanjem.

- Niz silovanja i pokušaja silovanja sada se može rasvetlili. Neki od njih su posebno teški slučajevi. Osumnjičeni će biti izveden pred sudiju u sredu posle podne u Belinu - kazala je tužiteljka.

Osumnjičeni silovatelj se tokom hapšenja opirao, pokušavajući da pobegne policiji, usled čega je zadobio povrede zbog kojih je podvrgnut lekarskom pregledu. Odmah nakon toga su mu uzeti DNK otisci u policijskoj stanici u Postdamu.

Zvaničnik Ministarstva unutrašnjih poslova Brandenburga, Mihael Stubgen kazao je da se sada fokus mora prebaciti na pomoć žrtvama, ali da je svakako zahvalan brandenburškoj policiji jer je pritvorila zločinca.

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.