PA, ZAR I STEFAN DA ODE, NEĆE ON TO PREŽIVETI?! Korona ubila 2 brata, otac kritično
Dva brata, Foto: Facebook

STRAŠNE VESTI

PA, ZAR I STEFAN DA ODE, NEĆE ON TO PREŽIVETI?! Korona ubila 2 brata, otac kritično

U Opštoj bolnici Čačak smešteno je 140 ležećih pacijenata. U protekla 24 časa (presek od nedelje u podne) primljeno je 12 pacijenata, a osam pacijenata je priključeno na respiratore....

Objavljeno:

Velika tuga, nemam reči... Pa, zar i Stefan da ode? Bili su divni momci, odani prijatelji, ortaci “do koske”...

- Otac im je i dalje u bolnici, i on je oboleo od korone... Ne znam šta će mu život sada kada je ostao bez sinova? Ne znam ni da li su mu rekli, neće on to preživeti...

Ovako prijatelji Radoša (35), koji je umro 1. jula od posledica infekcije koronavirusa i njegovog rođenog brata Stefana (26), koji se upokojio deset dana kasnije usled iste bolesti, govore o Đokićima, za koje imaju samo reči hvale. Prvi šok je, kako navode, bila smrt Radoša, a “dokusurila” ih je vest od subote popodne da je umro i Radošev rođeni brat Stefan.

Kako se navodi u smrtovnici, Radoš je umro od upale pluća uzrokovane kovid virusom. Samo dan nakon njegove sahrane, Stefan je dobio simptome bolesti, iako je par dana pre toga bio negativan na test za kovid-19. Radoševa smrt predmet je posebne inspekcije Ministarstva zdravlja, kao i interne kontrole Doma zdravlja i čačanske bolnice, a zbog žalbi rodbine i prijatelja na rad nadležnih slubi u ovim ustanovama, kao i lekara.

Stefan je radio test, i njihov otac. Testirale su se i ostale kolege, gazda nam je finansirao testiranje – kazao je jedan od zaposlenih u diskontu pića, gde je Radoš radio kao komercijalista.

- Ima dosta njih koji su pozitivni, a Stefan je bio negativan. On je, međutim, prve simptome dobio dan posle Radoševe sahrane i odmah se javio lekaru. Zbog pogoršanja i loše kliničke slike on je prvo bio na respiratoru u bolnici, a potom je prebačen za Beograd. Nažalost, tamo je i preminuo. I otac im je tamo, i on je u teškom stanju.

UMRLO JOŠ DVOJE

U Opštoj bolnici Čačak smešteno je 140 ležećih pacijenata. U protekla 24 časa (presek od nedelje u podne) primljeno je 12 pacijenata, a osam pacijenata je priključeno na respiratore. Umrlo je još dvoje ljudi od posledica infekcije korona virusa - preminuli su M.R.(78) i O.A. (70). U protekle dve nedelje broj umrlih od korona virusa u Čačku popeo se na 14.

U ustanove tercijarne zdravstvene zaštite transportovan je jedan pacijent, a za poslednja 24 časa je izvršeno 66 pregleda. Iz kovid odeljenja Opšte bolnice otpušteno je šest pacijenata.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.