DANAS JE NAJVAŽNIJI DAN U SLUČAJU UBISTVA JELENE MARJANOVIĆ! Svi čekaju JEDAN NALAZ
Danas je ključan dan, Foto: Damir Dervišagić, Privatna arhiva

NASTAVAK SUĐENJA

DANAS JE NAJVAŽNIJI DAN U SLUČAJU UBISTVA JELENE MARJANOVIĆ! Svi čekaju JEDAN NALAZ

Kako je ranije objavljeno, veštaci su utvrdili da je Marjanović bio u neposrednoj blizini pokojne supruge u vreme ubistva

Objavljeno:

U nastavku suđenja Zoranu Marjanoviću (41), optuženom za svirepo ubistvo supruge Jelene (33), danas bi pred Višim sudom u Beogradu trebalo da budu predstavljeni rezultati veštačenja njihovih telefona i međusobne komunikacije na dan zločina, 2. aprila 2016.

Ovaj nalaz je, inače, od presudnog značaja imajući u vidu da je najvećim delom na osnovu njega i napisana optužnica.

Kako je ranije objavljeno, veštaci su utvrdili da je Marjanović bio u neposrednoj blizini pokojne supruge u vreme ubistva, čime je demantovana njegova odbrana da se tada nalazio na udaljenosti od oko 650 metara.

Na osnovu veštačenja baznih stanica mobilne telefonije, konstatovano je da su Zoran, Jelena i njihova tada petogodišnja ćerka Jana tačno u 16.23 časova krenuli "mercedesom" od kuće u Borči ka nasipu. Parkirali su se kod rampe "Stadion" u 16.36, posle čega se Jelena popela na nasip i krenula da džogira.

Analizom telefona ubijene pevačice "Granda" utvrđeno je da ju je u 16.41 pozvala porodična kuma Vera Vukomanović i da je taj razgovor trajao 35 sekundi. Jelena je zatim u 16.43 poslala SMS poruku doktorki Milani Šišić, a u 16.50 je pozvala pokojna majka Zorica, što je trajalo 53 sekunde.

S druge strane, sudski veštaci su naveli da je Zoran isključio svoj telefon u 16.38, praktično čim je sa ženom i ćerkom stigao do nasipa! Odmah zatim je sa Janom peške krenuo za Jelenom.

Usput je kazao detetu da ga sačeka na nasipu, a onda je požurio ka Jeleni, sustigao je i namamio da siđu na travnatu površinu pored kanala, između 16.56 i 17.04. Nekim oštrim predmetom navodno je ubo najpre u lakat i vrat.

Napadnuta žena je tada krenula da beži ka kanalu, gde je sustigao i zadao još osam smrtonosnih udaraca u glavu. Zoran je potom, kako se navodi u optužnici, uključio mobilni telefon tačno u 17.04 i u narednih deset minuta je pozivao sedam puta Jelenin broj.

(Espreso.co.rs / Alo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.