DIJANA (30) JE BILA PRVA ŽRTVA MASAKRA U ŽITIŠTU Nemanja (13) je nakon rafala smrti svog oca Siniše OSTAO BEZ MAJKE
Roditelji ostali bez mezimice, Foto: Printscreen/Facebook

TRAGEDIJA

DIJANA (30) JE BILA PRVA ŽRTVA MASAKRA U ŽITIŠTU Nemanja (13) je nakon rafala smrti svog oca Siniše OSTAO BEZ MAJKE

Pomahnitali Zlatić ubio je suprugu i još četvoro ljudi

Objavljeno:

U hramu Svetog Velikomučenika Georgija u Žitištu u petak je služen parastos povodom četvrte godišnjice masakra, koji je zauvek u crno zavio ovo mesto kod Zrenjanina.

Jezivi događaj od 2. jula 2016. godine, kada je Siniša Zlatić, navodno zbog ljubomore, počinio krvavi pir i hicima iz “kalašnjikova” ubio svoju suprugu Dijanu i još četvoro ljudi i ranio 23 osobe, ostaje tamna mrlja u istoriji mirne varošice u srcu Banata.

U kući porodice Savanović, koja je u masakru izgubila mezimicu, ćerku Dijanu (30), i dalje tuga i bol.

“Obišli smo njen grob, ali tužno je sve ovo. Razumite, ali ni suprug Sveto ni ja, nemamo više snage”, tužnim glasom rekla je, za Novosti, Tankosava Savanović, Dijanina majka i baka trinaestogodišnjeg Nemanje, koji je nakon rafala smrti svog oca Siniše ostao bez majke.

Savanovići se, kako kažu, zalažu da ga zaštite i izoluju od svih pritisaka i raznih priča o događaju koji je 2016. godine uznemirio srpsku javnost.

“On ide u školu ovde u Žitištu i nema kontakt sa rodbinom svog oca, koji služi zatvorsku kaznu od 40 godina. U Centru za socijalni rad u Žitištu svojevremeno se izjasnio da ne želi da ga viđa, niti da ima bilo kakav kontakt sa familijom Zlatić”, dodaje Nemanjina baka, uz napomenu da je ne zanima sudski spor koji se već godinu dana vodi, a koji je pokrenuo Radoslav Zlatić, otac svirepog ubice.

“Angažovali smo advokata i on nas povremeno informiše o pojedinim detaljima te parnice koja nas ne zanima, i u njoj smo čisto da ispoštujemo pravnu proceduru”, ističe Tankosava, ponavljajući da je svojevrsni apsurd da deda tuži unuka od 13 godina, da bi mu oteo kuću u kojoj je dečak pre ubistva majke živeo sa roditeljima.

Tankosava i Sveto kažu da nikada niko od Sinišine porodice nije pokušao da kaže neku reč koja bi mogla da bude uteha.

“Izvinjenje je, naravno, pojam za njih stran. Radoslav ili Sinišin brat, a Nemanjin stric, nikada se nisu interesovali za dete, i upitali kako je, da li mu nedostaju roditelji. Živimo svoju tugu i ne pitajte kako nam je”, uglas su prozborili Tankosava i Sveto Savanović.

Pet žrtava Siniše Zlatića

Za vreme održavanja manifestacije “Pile fest”, Siniša Zlatić nasumično je otvorio paljbu iz automatske puške i u krvavom piru ubio je bivšu suprugu Dijanu i goste u kafiću – Jovanu Popović (21), studentkinju prve godine Pravnog fakulteta u Novom Sadu, rodom iz Banatskog Karađorđeva, zatim Stevana Jojića (40), iz Žitišta, na privremenom radu u Švedskoj, njegovog najboljeg drugara, komšiju i vršnjaka Vladimira Mijatovića, kao i Vladimira Kosovića (36), iz susednog Ravnog Topolovca. U krvavom piru, Zlatić je ranio 23 osobe.

( Espreso.co.rs / Novosti )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.