SAČEKUŠA: Ubijen mali Čume, izrešetali ga u punom kafiću! (FOTO)

MAFIJAŠKI OBRAČUN

SAČEKUŠA: Ubijen mali Čume, izrešetali ga u punom kafiću! (FOTO)

U roku od nekoliko sekundi, mladi Šapčanin je ubijen dok je sedeo za stolom. Kamere zabeležile ceo incident
Objavljeno: 09:40h

Đorđe Mančić (29), zvani Čume, seo je za sto, okrenut prema "Zorkinom soliteru". Nije stigao ni piće da naruči, a već posle 10-15 sekundi, iza njegovih leđa stvorio se Ignjat Lukić (64) sa "magnumom 357". Pucao mu je iz prislona u predelu vrata, brutalno ga likvidiravši u roku od samo nekoliko sekundi. Ovako je izgledalo ubistvo mladog Šapčanina, koje je zabeležila obližnja kamera. Zločin se dogodio u ponedeljak nešto posle 18 časova, ispred kafane "Mali Metropol" u strogom centru, a tom prilikom lake povrede u predelu nogu zadobila je i D. L. (54) iz Jalovika. Više javno tužilaštvo u Šapcu donelo je naredbu o pokretanju istrage protiv Ignjata Lukića (64), koji se tereti za teško ubistvo Đorđa Mančića (29), zvanog Čume.

Mali Čume, kako Mančića naziva šabački kriminogeni milje, odrastao je na ulici i snalazio se da preživi. Trebalo je da ode na izdržavanje kazne zatvora od tri i po godine zbog dilovanja droge, ali je to više puta odgađao. Umeo je, kažu, da na sebe preuzme odgovornost za krivična dela viđenijih kriminalaca i bio je čest "gost" na saslušanjima. Lukića, opet, niko u gradu ne zna ni kao zelenaša ni kao kriminalca, niti on ima dosije u policiji. Takođe, posedovao je urednu dozvolu za "magnum", iz kojeg je i usmrtio Mančića. - Godinama radim na rasvetljavanju najtežih krivičnih dela, ali u svojoj karijeri nisam video ništa slično. Snimak likvidacije šabačkog Čumeta podseća na pogubljenja kakvima se hvale džihadisti. Brutalno, hladnokrvno i s leđa - kaže sagovornik Novosti, koji nije želeo da mu se pominje ime. Hapšenje Lukića, takođe, dogodilo se kao po filmskom scenariju. Interventna je patrolirala Karađorđevom ulicom, što se često dešava, i naišla baš u trenutku kada je Lukić završio "krvavi pir". Dvojica policajaca bila su dovoljno pribrana da ne pripucaju, jer se Lukić, na njihov poziv, okrenuo sa uperenim "magnumom".
Lukić, po svoj prilici, nije ni želeo da beži, što svedoči i torba u njegovom stanu - spremna za zatvor. Lukić i Mančić, kažu Šapčani, dugo su se poznavali, a stariji je mlađem davao novac na zajam. Dugovi su, pretpostavlja se, bili motiv ovog svirepog čina. (Espreso.co.rs / Izvor: Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.