JUTKA ISMEVA PRAVOSUĐE: Marija Lukić se oglasila nakon odluke da okrivljeni ne bude u pritvoru
Jutka i Marija Lukić, Foto: Espreso, Filip Plavčić

tragično

JUTKA ISMEVA PRAVOSUĐE: Marija Lukić se oglasila nakon odluke da okrivljeni ne bude u pritvoru

Glavni pretres zakazan je za 10. jul

Objavljeno:

”Više ni ne znam broj odloženih ročišta zbog njegovih nedolazaka, kako u Osnovnom sudu u Brusu ,tako i u Kruševcu” - kaže za “Novosti” Marija Lukić, oštećena u postupku pred kruševačkim sudom, koji je odbio predlog tužilaštva da se okrivljenom Milutinu Jeličiću odredi pritvor usled nepojavljivanja na pretresu prošlog petka.

- Jasno je da opsturiše i ismeva pravosuđe, a da li će sud imati efikasan mehanizam kojim bi on bio “nateran” da se pojavi, zaista ne znam. Na kraju krajeva, njegovo prisustvo nije ni neophodno, s obzirom na to da je svoju odbranu izneo - navodi za “Novosti” Marija Lukić.

Osnovni sud u Kruševcu, kako su “Novosti” prve objavile na osnovu odgovora koji je dostavljen našoj redakciji, rešenjem od 22. juna odbio je predlog OJT za određivanje pritvora protiv okrivljenog Jeličića, iz razloga, kako je predočeno “Novostima”, “što još uvek nisu ispunjeni zakonom propisani uslovi za određivanje pritvora, a kako je to predviđeno odredbama 211.stav 1.tačka 1.ZKP”.

Glavni pretres zakazan je za 10. jul kada bi konačno trebalo da se čuju završne reči u postupku koji se protiv Jutke vodi zbog krivičnih dela polno uznemiravanje i nedozvoljene polne radnje prema bivšoj saradnici Mariji Lukić.Na pretresima 10. i 19.juna,okrivljeni se nije pojavio, a nalog za privođenjem važio je za poslednji pretres. Jutka nije došao na suđenje,ali zato u nedelju glasao na lokalnim izborima gde je bez naročitog uspeha,učestvovao kao nosilac liste GG “Za moderan Brus”.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.