RODITELJI UBIJENOG NEMANJE HOĆE STARATELJSTVO NAD DECOM: Njihovog sina je ubio ŽENIN LJUBAVNIK, a ona...
Foto: Kurir

STRAŠNO

RODITELJI UBIJENOG NEMANJE HOĆE STARATELJSTVO NAD DECOM: Njihovog sina je ubio ŽENIN LJUBAVNIK, a ona...

Nije postojao nijedan razlog da moj Nemanja bude ubijen i to će se na sudu dokazati, kaže Jovan Grčić

Objavljeno:

Roditelji Nemanje Grčića, kojeg je u Vrdniku ubio ženin ljubavnik 25. aprila 2019. godine, bore se za starateljstvo nad unukama. Suđenje njihovoj snaji Danijeli, osumnjičenoj za umešanost u zločin, odloženo

- Nije postojao nijedan razlog da moj Nemanja bude ubijen i to će se na sudu dokazati. U poslednjem telefonskom razgovoru između njega i snaje Danijele, pričali su sasvim smirenim tonom, bez tenzija, vike… Zašto ga je namamila, da bi ga tamo ubili, zna samo ona.

foto: Kurir

Ovako govori Jovan Grčić, otac ubijenog Nemanje Grčića (37), iz Beograda, koji je zajedno sa suprugom i majkom došao u ponedeljak u Viši sud u Sremsku Mitrovicu gde je trebalo da se održi glavni pretres. Osumnjičenima za smrt njegovog sina Zoranu Dimiću (52), iz Subotice, i Danijeli Đilasović (43), iz Beograda, nevenčanoj Nemanjinoj supruzi, prema optužnici stavlja se na teret krivično delo ubistvo i nedozvoljeno posedovanje i držanje oružja, kao i ubistvo u pomaganju.

Pred početak ročišta, advokat oštećenih Branislav Vukosavljević predao je sudiji Nikoli Radanoviću kompakt-disk na kojem je snimak poslednjeg telefonskog razgovora između Danijele i njenog supruga. Advokat optuženih Nikola Ristić zatražio je da se glavni pretres odloži, ako će sud koristiti snimak kao dokazni materijal, kako bi mogli da ga saslušaju i da se pripreme. Sa ovim predlogom se složila i zamenica javnog tužilaštva, pa je glavni pretres odložen za avgust.

Pre ulaska u sudnicu kroz staklena vrata majka ubijenog Nemanje, sve vreme gledala je snaju sa lisicama na rukama i nogama, pokušavajući da je čuje, tražeći odgovor zašto je učestvovala u ubistvu njenog sina 25. aprila prošle godine u jednom apartmanu u Vrdniku, na padinama Fruške gore.

foto: Kurir

– Podigla sam joj kredit da bi otvorila privatni vrtić. Još ga otplaćujem. Za to nisu znali ni moj suprug, a ni Nemanja. Sada brinemo samo za naše unuke. Podneli smo papire za njihovo starateljstvo, one još ne znaju šta im se desilo sa roditeljima – kroz suze govori Mira, koja nam pokazuje fotografije devojčica, od kojih jedna ima šest i po godina, a druga četiri.

– Moramo da im kažemo istinu, ali ne znamo kako, plašimo se. One misle da su im otac i majka negde na putu, i nadaju se da će se oni vratiti svakog časa, da ponovo žive svi zajedno. Ipak, osećaju da nešto nije u redu – govori Jovan.

Nemanjin otac se na trenutak prisetio poslednjih dana sa sinom, gde je, kako kaže, i on sam predosetio da mu se nešto sprema.

– U tom telefonskom razgovoru, on njoj kaže “jer ti hoćeš meni da namestiš nešto”. Bila mu je sumnjiva njena preterana ljubaznost i milost, jer je nije znao kao takvu. A onda je Nemanja iznenada rešio da dođe iz inostranstva samo da bi video decu. Dva dana pred ubistvo, Danijela mu je rekla da ima važan poslovni sastanak u Vrdniku, a za to vreme da on može da bude na bazenu. I tamo je očigledno realizovano sve što je bilo isplanirano. Zoran ga je prvo upucao u grudi, a kada je Nemanja pao preko taburea onda mu je pucao u potiljak – govori očajni otac ne krijući da je između njegovog sina i snaje sve bilo već gotovo, kao i da se Nemanja protivio samo da Danijela dovodi u kuću druge muškarce zbog dece.

Roditelji ubijenog Grčića kažu da je Danijela mogla lepo da živi od privatnog vrtića, koji ima na Tošinom bunaru, gde boravi dvadesetak dece. Ali, kako ističu, voli novac, pa sumnjaju da je i od Zorana uzela nekoliko desetina hiljada evra. Oni očekuju da će i to biti otkriveno u ovom sudskom procesu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/mediji)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.