ZAVRŠNE REČI ZA ĐURĐIJU: Sve će biti poznato 30. juna
Đurdija Alimpijević, Foto: Printscreen

uskoro

ZAVRŠNE REČI ZA ĐURĐIJU: Sve će biti poznato 30. juna

Nakon izlaganja završnih reči sud će zakazati izricanje prvostepene presude

Objavljeno: 12:13h

Izlaganje završnih reči na suđenju Đurdiji Alimpijević, bivšoj negovateljici iz u Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj zbog optužbi za zanemarivanje poverene joj dece zakazane su za sledeći utorak, 30. jun pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu.

Njeno ponašanje prema detetu zabeleženo je telefonskom kamerom, koji je potom objavljen na internetu, ali je sud taj dokaz izvdojio kao nezakonit jer se na snimku vide lica dece a žena koja ga je napravila nije imala dozvolu Centra za snimanje.

Nakon izlaganja završnih reči sud će zakazati izricanje prvostepene presude.

Protiv Alimpijevićeve Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu podnelo optužni predlog sudu kojom je tereti za krivicno delo "zlostavljanje i zapuštanje maloletnog lica", za koje je zaprecena kazna do tri godine zatvora.

Prema optužnom predlogu, Alimpijevićeva je 11. jula 2019. godine, svesna protivpravnosti svog dela, grubo zanemarila svoju dušnost zbrinjavanja i vaspitavanja, tako što je zlostavljala dvogodišnjeg decaka N. M. o kojem je dužna da se stara.

Ona je, kako se sumnja, noseći mobilni telefon u levoj ruci, u desnoj ruci nosila maloletnog N. M, držeći ga za nadlanicu na grub i neprimeren način, unevši ga u prostoriju tako noseći do kreveta, te ga zatim koristeći samo desnu ruku bacila u krevet, ne prestajući da gleda u mobilni telefon sve vreme dok je nosila i spuštala dete.

Zatim je fotografisala drugo dete, koje je bilo u krevecu pored, što je zabranjeno pravilima stacionara, navodi tužilaštvo u optužnom predlogu.

Alimpijevićeva je u Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvecanskoj radila od aprila ove godine po osnovu ugovora o radu, a u avgustu joj je uručen otkaz.

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.