POSTOJI JEDNA VEOMA, VEOMA ČUDNA STVAR U SLUČAJU SMRTI DR VIOLETE: Upravo se oglasio NAJVEĆI STRUČNJAK
Čudne okolnosti, Foto: Printcsreen

TREBA ISTRAŽITI

POSTOJI JEDNA VEOMA, VEOMA ČUDNA STVAR U SLUČAJU SMRTI DR VIOLETE: Upravo se oglasio NAJVEĆI STRUČNJAK

Iskusni obducent iz jedne beogradske klinike kaže da u stručnoj literaturi postoje samoubistva sa dva uboda nožem u srce

Objavljeno:

Marko Nicović, bivši načelnik beogradske policije, kaže da je jako čudno što se dr Violeta Skrorobać Ašanin (50) nije ubila lekovima, već nožem! On ističe da lekari izbegavaju krvave varijante prilikom samoubistva, jer znaju koji koktel lekova da uzmu da bi zaustavili rad srca i mozga!

- Malo je čudno što se doktorka nije ubila na taj način, ako se utvrdi da je u pitanju samoubistvo. Čudno je jer lekari ne koriste nož za samoubistva, već to rade medikamentima. Oni znaju koji koktel lekova da uzmu da bi izazvali bezuslovnu smrt. Poznaju biohemiju, farmaciju, kako telo funkcioniše. Lekari samoubice obično to čine pomoću koktela medikamenata koji zaustavljaju rad srca i mozga. Oni obično ne idu na krvave varijante - kaže Nicović za „Alo!”.

On ističe da je moguće da se neko izbode nožem dvaput u srce i navodi da se retko sretao s tim u praksi.

- Imao sam u praksi to da se samoubice više puta ubodu u srce, ali retko. Možda svega dva slučaja te vrste. Jedan slučaj se čak tretirao kao samoubistvo, a bio je ubistvo! Kada sam imao slučaj s tri uboda u srce, ugao je otkrio da je reč o ubistvu. Ugao je pokazao da to nije mogla da uradi žrtva. Ako je prvi ubod kod doktorke bio slabiji, to znači da možda nije imala dovoljno snage i hrabrosti, a onda je taj drugi ubod bio jači. Zasad ne mogu da kažem mnogo, jer ne znam ništa o tome kako je sečivo zariveno u srce. Na osnovu oštećenja tkiva na ubodnoj rani i načina na koji je ubod nanet može da se otkrije da li se radi o ubistvu ili samoubistvu - objašnjava Nicović i dodaje da slučaj treba dobro istražiti.

foto: Printscreen/Youtube

- Svuda u svetu u krvnim deliktima važi pravilo da se ne donosi zaključak na osnovu izgleda mesta tragičnog događaja. Ako se donese bilo koja pretpostavka, istraga je na pogrešnom putu - naglašava naš sagovornik.

Nicović navodi da treba detaljno proveriti i uzrok smrti poznate doktorke.

- Ona je imala status, bila je finansijski obezbeđena. Treba istražiti da li je uzrok neko razočarenje ili saznanje da je možda imala neku neizlečivu bolest. Ne treba isključiti ni samoubistvo ni ubistvo. Ako postoje nedoumice u slučaju, uvek ga treba tretirati kao ubistvo i poći od teže opcije, a potom sužavati krug - ističe nekadašnji načelnik policije.

Iskusni obducent iz jedne beogradske klinike kaže da u stručnoj literaturi postoje samoubistva sa dva uboda nožem u srce.

- Treba videti da li su oba uboda probila srčani zid. Ako je prvi probio, moguće je da je i drugi. Potrebno je da se uradi obdukcija, kao i psihološko-psihijatrijska autopsija. Posle tih analiza, može da se zaključi šta je u pitanju. Sudsko-medicinskim veštačenjima se vide pravci uboda, da li su oba uboda probila srčani zid. Tu je puno detalja, koje treba rešiti sudsko-medicinskom obdukcijom, a posle toga se radi ta psihološko-psihijatrijska autopsija, na osnovu njenog ponašanja, strukture ličnosti, pa se tek na kraju donosi odluka. To nije lak posao. Da bi se došlo do prave istine, moraju sve analize da budu kompletno urađene - napominje ugledni obducent.

(Espreso.co.rs / Alo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.