OVO SU STEFAN I MILISAV KOJI SU NASTRADALI U STRAVIČNOJ NESREĆI U ZAJEČARU: Na skuteru su OTIŠLI U SMRT (FOTO)
Stefan Petrović i Milisav Bratović, Foto: Printscreen

TUGA

OVO SU STEFAN I MILISAV KOJI SU NASTRADALI U STRAVIČNOJ NESREĆI U ZAJEČARU: Na skuteru su OTIŠLI U SMRT (FOTO)

Nastradali muškarci bili su na skuteru, Petrović na mestu vozača, dok je njegov prijatelj Milisav sedeo iza njega

Objavljeno: 16:58h

Fatalne povrede Stefan Petrović (27) i Milisav Bratović (51) izgubili su život kad se motocikl, kojim je upravljao Petrović, dok je Bratović sedeo iza njega, zakucao u "alfa romeo" na raskrsnici.

Stefan Petrović (27) i Milisav Bratović (51) iz zaječarskog sela Vražogrnac poginuli su u saobraćajnoj nesreći koja se u ponedeljak kasno uveče dogodila na raskrsnici Ulica Crvene armije i Dr Laze Ilića u Zaječaru.

Nastradali muškarci bili su na skuteru, Petrović na mestu vozača, dok je njegov prijatelj Milisav sedeo iza njega.

Stefan Petrović
Stefan Petrovićfoto: Facebook/Stefan Petrović

- Sve se dogodilo 15 minuta pre ponoći. Stefan je na raskrsnici počeo da pretiče "alfa romeo" i kada je došao otprilike do pola automobila, iznenada je prednjim točkom motora udario u vozačeva vrata "alfa romea". Od udarca, Petrović i Bratović su pali sa motora. Na skuteru se iskrivio točak, a vrata na kolima su ulubljena - kaže izvor.

Pali sa vozila

Posle sudara njih dvojica su bili živi i vozilom Hitne pomoći prebačeni su u bolnicu.

- Nažalost, nisu izdržali. Obojica su preminula po prijemu. Vozač "alfa romea" prošao je bez težih posledica - kaže izvor i dodaje da se utvrđuje kako je došlo do nesreće.

Prema nekim navodima, moguće je da su klizav kolovoz usled kiše, kao i neprilagođena brzina doprineli tragediji.

Obojica za života pretrpela velike gubitke

- Milisav je pre nekoliko dana ostao bez oca. Čovek je išao u šumu da seče drva i tamo se povredio, a usled tih povreda je preminuo. Ne možemo da verujemo da je sada i Milisav poginuo. Pretpostavljamo da on nije imao kacigu - kaže meštanin Vražogrnaca.

- I Stefan je pre nekoliko godina izgubio brata po majci. On je preminuo i od tada se u selu svake godine u znak sećanja na prerano preminulog mladića održava turnir u malom fudbalu - dodaje meštanin.

Poginuli Stefan i Milisav živeli su u istom selu i bili su prijatelji, a meštani kažu da se priča da su malo pre nesreće bili na piću u gradu. Njihovi poznanici kažu da ih je vest o smrti komšija potresla, naročito što su obojica za života pretrpela velike gubitke.

Milisav Bratović
Milisav Bratovićfoto: Facebook/Milisav Bratović

Zla kob

Stefanova majka je van sebe.

- Tragedija za tragedijom. Ne znamo kakva se ovo zla kob nadvila nad naše selo i ove dve porodice - kažu meštani.

- Stefanova majka još uvek nije prebolela prvog sina, a sada mora da sahrani i drugog. Ovo je stvarno užas - pričaju uplakane komšije.

Kako dodaju, Stefan Petrović je radio kao prevodilac u jednom privatnom preduzeću, dok je njegov prijatelj Milisav bio zaposlen u "Železnicama Srbije" i bio je otpravnik vozova.

- On se nedavno doselio u naše selo, a družio se sa malo ljudi. Međutim, sa Stefanom se sprijateljio i često smo ih viđali zajedno. Stefan je voleo motore, stalno je vozio kroz selo, ponekad i malo brže, ali zaista nije bio bahat - kaže komšija.

Prijatelji se opraštaju od Stefana

Nakon vesti o Stefanovoj tragičnoj smrti, njegovi prijatelji opraštali su se od njega brojnim porukama na društvenim mrežama.

- Počivaj u miru, dragi prijatelju, nikada te nećemo zaboraviti. Ne mogu da verujem šta sam čuo, neka ti je laka zemlja - samo su neke od tužnih poruka uz slike nastradalog Stefana.

Brojke

Crna statistika za maj i prvu polovinu juna:

4.000 saobraćajnih nesreća se dogodilo

63 osobe poginule

2.200 osoba povređeno

(Espreso.co.rs/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.