HOROR ODBRANA IKONOPISCA KOJI JE UBIO STARICU: Ja sam gej prostitutka, SILOVAN SAM SA 5 GODINA, ničega se ne sećam
Grahovac je 31. avgusta 2019. upao u Jeličin stan, Foto: Printscreen/facebook

jezivi detalji

HOROR ODBRANA IKONOPISCA KOJI JE UBIO STARICU: Ja sam gej prostitutka, SILOVAN SAM SA 5 GODINA, ničega se ne sećam

Grahovac je 31. avgusta 2019. upao u Jeličin stan u Bulevaru Zorana Đinđića u Nišu

Objavljeno:

Ubio sam Jelicu Tatarovski (82) prošle godine u Nišu, ali moguće je da sam ubio još ljudi, ne sećam. Imam rupe u pamćenju zbog droge i alkohola. Ja sam gej prostitutka, imam sidu, silovan sam kad sam imao pet godina, a otac me je tukao i zlostavljao. Za sve što sam uradio on je kriv, rekao je juče u Višem sudu u Nišu Vladan Grahovac (27) iz Raške, optužen za svirepo ubistvo starice.

Čvrsti dokazi

Grahovac je 31. avgusta 2019. upao u Jeličin stan u Bulevaru Zorana Đinđića u Nišu, pa je 26 puta ubo nožem, smrskao joj glavu čekićem i besomučno je udarao rukama i nogama. zatim joj je ukrao 760 evrai pobegao u Beograd, gde je posle nekoliko dana uhapšen.

Ako bude osuđen, preti mu do 40 godina zatvora.

Grahovac se juče u sudu pravdao da je bio neuračunljiv kad je napao nesrećnu staricu.

- Ja priznajem da sam ubio Jelicu jer ne mogu da osporim forenzičke dokaze, u Jeličinom stanu su pronađeni moji DNK i otisci prstiju. Međutim, ja se ne sećam tog događaja zbog droge i alkohola, a moguće je da sam ubio još nekog i da sam to zaboravio - rekao je Grahovac pred šokiranim sudskim većem, a zatim je počeo da priča o svom životu:

- Duže vreme sam bio hipik, pacifista, ljudski život mi je bio nešto najsvetije. Ubistvo nije deo mog karaktera. Ovo što se desilo zapravo je učinio moj otac, on je glavni pokretač mog zločina. Imao sam pet godina kada me je silovao njegov prijatelj, dugo nisam smeo nikom da kažem za to. Kada sam najzad progovorio, otac me je optužio da izmišljam. Tukao me je još od osnovne škole, hvatao me za testise i bacao me o zid, zlostavljao je i majku, sve zbog trauma jer je bio na ratištu. Majka nije mogla da se izbori sa njim, pa se odala alkoholu. Pokušao sam da se ubijem pet puta zbog toga.

foto: faceboook.com/Vladan Grahovac

Prema njegovim rečima, otac je postao posebno nasilan kada je saznao da mu je sin homoseksualac.

- Zbog toga me je 2018. tukao na ulici, pred policajcima, koji nisu reagovali. Prijavio sam ga, pa je dobio zabranu prilaska, a onda sam otišao u Beograd. Našao sam posao, nikada nisam bio srećniji, ali me je otac pozvao da se vratim u Rašku. Uslovio me je da se okanem muškaraca, a on bi zauzvrat nastavio da mi plaća studije stomatologije u Nišu, koje sam prekinuo nekoliko godina ranije. Poslušao sam ga, ali sam ubrzo shvatio da me je prevario. Tada sam počeo da dobijam halucinacije i odao sam se prostituciji. Tako sam i dobio HIV, bio sam strašno razočaran - rekao je Grahovac.

Kako je ispričao u sudnici, neposredno pre ubistva, on je u Nišu hteo da se vidi sa bivšim ljubavnikom i najboljom drugaricom sa fakulteta.

- Pozvao sam ih telefonom, ali niko od njih nije hteo da me vidi. Tada sam pukao. Popio sam veliku količinu alkohola, u kombinaciji sa tečnim ekstazijem... Sećam se da sam hteo da skočim sa solitera gde se nalazila Televizija 5... Sledeće što pamtim je da se nalazim u autobusu za Beograd i da imam povređenu ruku - rekao je Grahovac.

Kazao je da sa Jelicom, u čijoj zgradi je stanovao dok je u Nišu studirao stomatologiju, bio u dobrim odnosima.

- Imali smo harmoničan odnos, u više navrata sam joj pomagao. Mislio sam da je siormašna i nisam joj ukrao novac, tih 760 koji su kod mene nađeni prilikom hapšenja. Te pare sam zaradio prostitucijom. Mislim da to što sam uradio Jelici može da se objasni kao ,,emocionalni dug prošlosti'', odnosno da je posledica zlostavljanja koje sam preživeo - kazao je svirepi ubica.

Znao je šta radi

Na drugoj strani, tužilac Andrija Ivić predočio je nekoliko dokaza koji ukazuju na to da je Grahovac dobro znao šta radi kad je krenuo u zločin.

- Nadzorne kamere pokazale su da je optuženi više puta ulazio i izlazio iz zgrade, zaklanjao je lice jer je znao da postoji video-nadzor, presvlačio se, a posle zločina je zatražio zdravstvenu pomoć. Sve su to racionalni postupci, koji se ne mogu očekivati od osobe koja je, kako tvrdi, neuračunljiva i pod uticajem alkohola i droga - ukazao je tužilac.

Inače, na suđenju je trebalo da se pojave i Vladanove majka i sestra, i to kao svedoci odbrane, ali su one odbile da svedoče.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.