RADE ĆE SE UBITI AKO PREŽIVI! Reči majke i žene krivca za tragediju kod Vlade Srbije lede krv u žilama (VIDEO)
Udes kod Vlade, Foto: Ljiljana Stanišić, Printscreen Facebook

TUGA

RADE ĆE SE UBITI AKO PREŽIVI! Reči majke i žene krivca za tragediju kod Vlade Srbije lede krv u žilama (VIDEO)

Mileva je jecala u kući u selu Dobrača kod Arilja, odakle su u četvrtak, Rade, Jelena, Nikla i dečak (2), krenuli u prestonicu na zakazanu operaciju dečaka

Objavljeno:

Majka i prva žena Radeta Novitovića koji je izazvao udes kod Vlade Srbije, u kom su poginuli njegovi sin Nikola i žena Jelena, kažu da se mole da on i njegov mlađi sin (2) izdrže.

Mileva Novitović i Dragana Šljepica, baka i majka Nikole Novitovića (20), koji je prekjuče poginuo u saobraćajnoj nesreći kod Vlade Srbije u Beogradu, zajedno sa svojom maćehom Jelenom Petković (34), juče su ih oplakivale i molile Boga da Nikolin otac Rade (42) i njegov dvogodišnji brat, koji su povređeni u udesu, prežive.

Mileva je jecala u kući u selu Dobrača kod Arilja, odakle su u četvrtak, Rade, Jelena, Nikla i dečak (2), krenuli u prestonicu na zakazanu operaciju dečaka.

foto: PRINTSKRIN FACEBOOK

Na aparatima

- Evo ovde, pred vratima, stajala sam sa mojim Nikolom. Počela sam da plačem kad je trebalo da krenu, a Nikola me zagrlio i poljubio. Kaže mi: "Bako, ne plači, brzo ću se vratiti - priča starica i dodaje:

- Snaha Dragana, prva Radetova žena, bila je u bolnici kod njega. Rekla mi je da je na aparatima. Molim se Bogu da izdrži. Bila je i do malog unuka. Zavijena mu je glava i nogica, počeo je da plače kad ga je pomilovala po kosi.

I Radetova prva žena, koja živi u Beogradu, juče nije mogla da zadrži suze.

- Sin me je šest minuta pre nesreće pozvao i rekao: "Mama stavi kafu, ubrzo stižem!". Sat kasnije sam na vestima videla smrskani BMW - priča Dragana.

Kako kaže, plan im je bio da pre bolnice svrate kod nje.

- Rade i ja smo se razveli, ali smo ostali prijatelji, pa je sa Jelenom redovno dolazio kod mene. Jednom mi je rekao da ću ja othraniti njihovog sina, kao da je nešto predosetio. Teško mi je, izgubila sam dete, ali znam da Rade nije namernno izazvao udes. Ako preživi, on će se ubiti, jer znam da je takav - plače ona.

Njena bivša svekrva ispričala je kakvi su bili planovi njene porodice, koji su u trenu uništeni.

Čekala ih na kafi

- Snaja je trebalo da ostane sa dečakom u bolnici, Rade da se vrati tokom popodneva u selo, a Nikola da ostane u Beogradu kod majke, pa da se za desetak dana vrati u selo. Kad su bili kroz Beograd, oko šest ujutru, valjda neposredno pre nesreće, pozvali su Draganu i rekl i joj da stavi kafu. Ona je čekala, a onda je videla vesti na televiziji - priča Mileva i dodaje da je ona za to vreme spremala ručak za popodne, kad joj se sin vrati.

- TV je bio uključen i čula sam vest da je bila nesreća, da su učestvovali kombi i BMW, nešto me je lednulo - kaže starica.

foto: Kurir.rs

Tek oko 11 sati najcrnje slutnje su se obistinile.

- Jelena se tog jutra tri puta vraćala do mene da se pozdravimo i da me poljubi! Poslednjih dve, tri godine živela je ovde, rodio mi se drugi unuk. Rade je vozio kamion po Evropi, Nikola je obučavao vožnju, trebalo je da polaže, Rade mu je čak i kola spremao. Kamo sreće da mene sad kopaju, a ne mog Nikolu, moje sunce - plakala je starica.

Majka uplakana: Sad mi nema sina

- U Urgentnom sam saznala da mi je sin mrtav, kao i njegova maćeha. Moj Nikola je imao planove za budućnost, trebalo je sa ocem da počne da vozio kamione, gajio je maline, bio je vredan. A sad mi nema sina - kaže Dragana i dodaje:

- Rade je bio pažliv vozač, ali je voleo povremeno da vozi malo agresivnije.

Istraga: Preti mu 12 godina

Snimci sa sigurnosnih kamera pokazali su da je stravičnu nesreću kod Vlade Srbije izazvao Rade Novitović kada je BMW-om prošao kroz crveno svetlo na uglu Ulica kneza Miloša i Nemanjine, nakon čega se zakucao u kombi sa šestoro radnika.

- Zbog sumnje da je izazvao nesreću, kada se oporavi, protiv Novitovića će biti pokrenut postupak za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja za koje je zaprećena kazna zatvora od dve do 12 godina - kazao je izvor iz istrage.

(Espreso.co.rs/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.