TOTALNI OBRT U ISTRAZI, SUMNJA SE NA UBISTVO! U smrti doktorke Violete postoji jedan jako čudan detalj!
Violeta Skorobać Ašanin, Foto: Printscreen/Youtube

ČEKA SE EPILOG

TOTALNI OBRT U ISTRAZI, SUMNJA SE NA UBISTVO! U smrti doktorke Violete postoji jedan jako čudan detalj!

Violetini rođaci i prijatelji ispričali su policajcima da je ona pred smrt počela čudno da se ponaša

Objavljeno:

Violeta Skorobać Ašanin (50), doktorka plastične hirurgije, koja je 14. juna nađena mrtva u svom stanu, sahranjena je danas na beogradskom groblju Lešće, a prema nezvaničnim informacijama, sumnja se da je ubijena! Kako navodi izvor „Alo!“ blizak istrazi, na sumnju da je poznata doktorka ubijena navodi položaj tela u kojem je ona nađena mrtva u kupatilu.

- Istražnim organima sumnjiv je položaj tela u kojem je ona nađena. Ispituju kako je moguće da zada sebi dva snažna uboda nožem u srce. Čeka se njen nalaz obdukcije, toksikološki i drugi nalazi da bi zamenik tužioca odlučio hoće li pokrenuti istragu ili ne. U sklopu toga istražuje se da li je neko imao interes da doktorku ubije iz koristoljublja - navodi izvor „Alo!“.

Poznati beogradski patolog za list Alo navodi da treba sačekati da tužilac završi sve predistražne radnje.

- Policija i tužilaštvo imaju sada već neka saznanja, ali ne otvaraju zvanično istragu dok se ne završe predistražne radnje. Možda imaju neke sumnje, npr. na položaj tela, kako je nađena, gde je ko bio. Tek kada budu imali sumnju na drugu osobu, onda mogu otvoriti istragu. Treba da se vidi pravac pružanja kanala rane, da li je i kojom rukom mogla da joj bude naneta povreda, u kojem je položaju pronađeno telo. To su elementi koje istraga treba da potvrdi, kao i da li se posle nanošenja povrede kretala ili ne i gde su sve nađeni tragovi krvi. Posle obdukcionog nalaza, rade se hemijsko-toksikološke analize da se vidi da li u krvi ima nekih toksičnih supstanci ili opojnih sredstava. Zatim da se na osnovu DNK tragova vidi koliko je lica koja su imala kontakt s nožem, kao i koliko njih je koristilo usluge kupatila. U okviru tih radnji rade se razna veštačenja, uključujući i sudsko-medicinsko veštačenje, koje podrazumeva da se sve te činjenice analiziraju i utvrdi da li je osoba sama sebi nanela povrede ili ne ili drugo lice - navodi poznati srpski patolog, koji je zahtevao anonimnost.

Violeta Ašanin sahranjena je u belom sanduku, a na večni počinak juče ju je ispratilo oko 300 ljudi. Njen suprug Dragan, sin Andrej i brat Vladimir juče su primali saučešće, a poznata doktorka sahranjena je u porodičnoj grobnici. Na čelu dugačke povorke bio je jedan od ožalošćenih rođaka i nosio je beli krst. Uz zvuke trubača, od doktorke su se poslednji put oprostili njeni najbliži, kolege i prijatelji.

- Imam tu želju da u ime svih kolega izgovorim poslednje reči kojima se opraštam od tebe. Sve što bih želeo reći ne može stati u par rečenica jer ti zaslužuješ mnogo više. Koliko si bila divan čovek, govori i ovaj skup kojim ti odajemo poslednju počast. Bila si odan i nesebičan prijatelj, uvek nasmejana i puna entuzijazma. Bila si svetski priznat doktor, lider među kolegama. Pionir savremene estetske hirurgije, ti i tvoja dela živećete i dalje u našim sećanjima. A o njima će najviše govoriti tvoji pacijenti kojima si život promenila nabolje. Draga moja, počivaj u miru i neka te anđeli čuvaju - pročitao je emotivan govor jedan od kolega preminule doktorke.

Sahrani je prisustvovao i glumac Igor Đorđević, zvezda serije "koreni", koji je na zahtev Violetinog supruga Dragana izrecitovao pesmu Vladislava Petkovića Disa „Možda spava“. Doktorka je ispraćena uz zvuke trube, a oproštajni govor održali su glumac Igor Đorđević i njen sin iz prvog braka Andrej. Mladić, sav u crnom, koračao je iza samog kovčega, rame uz rame sa suprugom svoje majke.

Pre nego što su telo doktorke Violete spustili u grobnicu, nastao je muk ispred kapele kada je njen sin Andrej održao govor.

- Draga majko, otišla si. Bila si borac, žena-zmaj. Imao sam najveću privilegiju da sam tvoj sin. Nađi mira, jer sam ja ratnik, nađi mira, boriću se da ostanem jak i da se razvijam u upornog čoveka kako si se nadala. Nađi mira, majko moja jedina, nađi mira, jer sam ja u sigurnim rukama, rukama devojke, porodice i prijatelja. Nađi mira, jer ja zbogom neću reći, jer smo ja i ti jedno. Ti si moj anđeo čuvar. Voleću te zauvek - rekao je u potresnom govoru Andrej.

Prijateljica dobila otkaz na klinici

Violetini rođaci i prijatelji ispričali su policajcima da je ona pred smrt počela čudno da se ponaša, da je imala problema na poslu, kao i da je zapostavila kliniku i počela često da izlazi. Izvor iz istrage naveo je da je, sudeći po izjavama najbližih Violetinih rođaka i prijatelja, ona počela da se menja još krajem prošle godine.

- Navodno, u oktobru 2019. njen muž je potpuno preuzeo kontrolu nad klinikom za estetsku hirurgiju, koju je još 2000. osnovala Violeta. Ostalo je nepoznato da li su oni to uradili u dogovoru ili je to bilo na insistiranje muža, pa ju je to pogodilo. Nekoliko meseci kasnije, prema izjavama rođaka i prijatelja, desilo se još nešto što je pogodilo čuvenu doktorku. Njena bliska prijateljica, koja je radila kao hirurg na toj klinici, dobila je otkaz - kaže sagovornik blizak istrazi.

Doktorka je potom spuštena u grobnicu na večni počinak uz pesmu „Na te mislim kada zora sviće“.

Violeta Skorobać Ašanin je u nedelju oko 12 sati rekla mužu i sinu da ide do kupatila, a kako dugo nije izlazila, njih dvojica su se zabrinuli i počeli da je dozivaju.

- Razvalili su vrata i zatekli je u lokvi krvi. Kako se sumnja, Violeta je krišom uzela nož iz kuhinje i dva puta ga sebi zarila u grudi. Telo je poslato na obdukciju i očekuje se da rezultati uskoro budu gotovi - kaže izvor iz istrage.

Samoubistvo uspešne doktorke, koja je bila jedna od omiljenih među srpskim džet-setom, rastužila je i šokirala sve koji su je poznavali. Prijatelji kažu da je uvek bila nasmejana i vedra.

(Espreso.co.rs/Alo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.