CRN DAN NA SRPSKIM PUTEVIMA: Šest osoba tragično izgubilo život, među njima stradala i jedna CELA PORODICA
Beograf, Foto: Printscreen/Youtube

užas

CRN DAN NA SRPSKIM PUTEVIMA: Šest osoba tragično izgubilo život, među njima stradala i jedna CELA PORODICA

Broj saobraćajnih nezgoda značajno se intenzivirao od ukidanja vanrednog stanja

Objavljeno: 17:55h

Na putevima Srbije danas je život izgubilo 6 lica u saobraćajnim nesrećama koje su se dogodile u Beogradu, Kovinu, Rumi i na Obrenovačkom putu.Najtragičnija nesreća dogodila se u Beogradu rano jutros kada je u sudaru automobila

Automobil marke "BMW" i kombija kod zgrade Vlade izginula cela porodica. U tragediji život su izgubili Rade N. (42) i Jelena P. (34) koji su bili u vezi, kao i Radetov sin iz prvog braka Nikola (20), dok je drugi njegov sin Viktor (5) preživeo.

Za sada se sumnja da je do udesa došlo kada je BMW, krećući se iz pravca Dedinja, velikom brzinom projurio kroz semafor na kojem je bilo crveno svetlo. Članovi porodice jutros su rano krenuli iz Arilja ka Beogradu kako bi malog Viktora odveli na operaciju. Iz kombija je povređeno 6 osoba i oni su svi zbrinuti na Urgentnom centru.

Nešto kasnije, oko 9 časova, na putu Kovin-Bavanište, dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je jedno lice izgubilo život. U udesu su učestvovala 3 vozila, 2 automobila i jedan kamion.

Gotovo u isto vreme, na Obrenovačkom putu, vozač kamiona udario je u nadvožnjak i prevrnuo se. Nesrećnom čoveku nije bilo spasa i on je preminuo na licu mesta.

Za nešto manje od sat vremena, kod Rume se dogodila još jedna nesreća sa fatalnim ishodom na lokalnom putu Nikinci - Platičevo. U udesu su učestvovali automobil, motocikl i teretno vozilo. Na žalost, vozaču motora nije bilo spasa.

Crne brojke

Podaci MUP-a govore da je ova godina posebno fatalna za vozače. Čak 11.000 saobraćajnih nezgoda dogodilo se do kraja maja u kojima je 164 lica izgubilo život. Najčešće je do tragedija dolazilo usled nepravilnog sagledanja saobraćajne situacije i neadekvatnog manevra automobilom. U 20 odsto slučajeva, glavni uzrok nesreće bila je neprilagođena brzina, ali u kombinaciji sa nevešteom vožnjom, čak i mala prekoračenja mogu biti kobna.

Broj saobraćajnih nezgoda značajno se intenzivirao od ukidanja vanrednog stanja. Od tada, na srpskim putevima evidentirane su 2.750 nesreća u kojima je život izgubilo 44 osobe.

Major Vladimir Vida iz Uprave saobraćajne policije, govoreći za televiziju Prva, istakao je da je tokom leta povećan intenzitet saobraćaja jer biciklisti, motociklisti i poljoprivredna mehanizacija izlaze na kolovoz, što doprinosi većem broju nezgoda. Najveći broj putnika strada u putničkim vozilima, čak 45 odsto, a za njima slede pešaci i biciklisti. Tokom povećanje gužve na putevima, major Vida naglašava da je potrebno da se svi učesnici u saobraćaju prilagode uslovima i da ne krše propisana pravila kako bi se izbegle nesreće sa fatalnim ishodom u kome mladi ljudi bespotrebno gube svoje živote.

(Espreso.co.rs/Republika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.