OBJAŠNJENO ZAŠTO SE DOKTORKA VIOLETA UBILA: Progovorila stručna lica i otkrila šta se desilo tog kobnog dana!
Violeta Ašanin, Foto: Printscreen/Youtube

TUŽNO

OBJAŠNJENO ZAŠTO SE DOKTORKA VIOLETA UBILA: Progovorila stručna lica i otkrila šta se desilo tog kobnog dana!

Vest o smrti poznatog plastičnog hirurga uznemirila je njene najbliže i poznanike, posebno zbog načina na koji je digla ruku na sebe

Objavljeno:

Više javno tužilaštvo u Beogradu naložilo je obdukciju tela doktorke V. S. A. koja je prema prvim saznanjima sebi oduzela život zarivši dva puta nož u srce. Tužilaštvo traži da se uradi i toksikološki nalaz, kako bi se utvrdilo da li je doktorka uoči samoubistva konzumirala neke lekove ili alkohol.

Vest o smrti poznatog plastičnog hirurga uznemirila je njene najbliže i poznanike, posebno zbog načina na koji je digla ruku na sebe. Psihijatri su saglasni da je reč o ritualnom samoubistvu, kojim je najverovatnije želela da pošalje poruku.

- Samoubice obično čekaju da se osame, pa onda sebi oduzmu život, najčešće velikom dozom tableta, skokom sa prozora, vešanjem ili sečenjem vena - kaže jedan ugledni beogradski psihijatar za "Novosti".

Tek kad su se zabrinuli što dugo ne izlazi iz kupatila, njen suprug i sin provalili su vrata i zatekli je mrtvu.

Doktorka je bila vlasnica poznate privatne bolnice i priznati stručnjak u oblasti plastične i rekonstruktivne hirurgije, kojom se bavila 20 godina. Njeno telo pronađeno je u kupatilu porodičnog stana u Ulici kralja Milutina 63 u Beogradu.

Sagovornik "Novosti" objašnjava da se najveći broj samoubistava događa u ranim jutranjim satima, dok se ugledna doktorka ubila već kad je dan prilično odmakao:

- Mnoge samoubice se u trenutku predomisle, međutim, sudeći po načinu na koji je ona sebi oduzela život, sve ukazuje na to da je bila čvrsto rešena da to učini i to kada je porodica bila na okupu. U prilog čvrste rešenosti govori i činjenica da je dva puta sebi zabila nož u srce, za šta je potrebna ogromna fizička snaga.

Samoubistvo čuvene doktorke, u čijoj ordinaciji su se ulepšavale mnoge ličnosti srpskog džet-seta, izazvalo je nevericu i šok, jer je za mnoge bila oličenje zadovoljne i uspešne žene, koja je uz to bila veliki stručnjak u svojoj profesiji. Mnogi koji su je poznavali oprostili su se od nje porukama na društvenim mrežama i objavljivanjem zajedničkih fotografija.

- Sarađivali smo više od decenije, pomogla si mnogim našim ženama, tužna sam što mi nismo tebi. Počivaj u miru, draga Violeta! - stoji u jednoj od objava.

Sve poruke praćene su crnim srcima i mnogobrojnim emotikonima sa očima punim suza.

- Ako ti je duša lepa kao što si ti bila, onda te je Bog uzeo kao anđela. Niko ne zna kakve tuge čovek nosi u sebi - ređali su se komentari onih koji su je poznavali.

Koliko su poznanici i prijatelji bili pogođeni svedoči i komentar:

- Strašna tragedija. Predivna, snažna osoba, puna energije i entuzijazma. Za mene neverovatno. Kakva je to legenda od žene bila.

Komšije ove porodice i dalje ne mogu da dođu sebi zbog tragedije koja se dogodila, a za lekarku imaju samo reči hvale.

- Bila je divna i uvek nasmejana, prosto ne mogu da verujem da se ovo desilo - rekla je za medije komšinica koja ju je videla noć pre samoubistva. - Svoj privatni život zadržavala je za sebe, a zašto je ovo uradila, zna samo ona.

Kolege u šoku

Među onima koje je šokirala vest o samoubistvu uspešne doktorke su i njene dugogodišnje kolege.

- U neverici sam - kaže jedan od saradnika doktorke. - Videli smo se pre dve nedelje i pravili smo planove šta bismo novo mogli da radimo u našem poslu posle korone. Ništa nije ukazivalo na tragediju. Bila je kao i uvek vesela, energična i nasmejana. Pamtiću je kao vrednu i preduzimljivu osobu. O njenom samoubistvu sam saznao iz medija. Iako je slika bila zamućena, prepoznao sam je. Bio sam šokiran i još ne mogu da sredim misli.

Žena zmaj za 2012. godinu

Doktorka je bila poznata u svetu međunarodne plastične estetske hirurgije po celom spektru estetskih operacija. Bavila se privatnom praksom tokom 20 godina. Profesionalno iskustvo sticala je usavršavanjem na prestižnim klinikama za plastičnu hirurgiju u Italiji, Kanadi, Grčkoj, Rusiji, Brazilu i SAD. Jedna je od pokretača inicijative da se procedura rekonstrukcije dojki nakon mastektomija uvede u redovni onkološki protokol, a 2012. godine dobila je nagradu "Žena zmaj" za pionirski preduzetnički poduhvat.

SOS telefon za pomoć osobama koje razmišljaju o samoubistvu

Broj 011/7777-000 je SOS telefon koji radi 24 sata, a na koji se javljaju stručnjaci za sprečavanje samoubistva - lekari Klinike za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević". Služba urgentne psihijatrije prima pacijente 24 sata bez zakazivanja, bez knjižice i bez plaćanja, a Centar za mentalno zdravlje od 9 do 18 prima bez zakazivanja.

Ukoliko vam je potrebna pomoć, svakog dana možete pozvati i volontere Centra "Srce" od 17 do 23 časa na broj telefona 0800-300-303 ili im se obratiti mejlom na vanja@centarsrce.org.

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.