"UBIO MI JE SINA KAO ZECA" Neutešni otac poginulog Đorđa Beluševića (22) o stravičnoj nesreći na Ibarskoj
Policija / Ilustracija, Foto: Dragana Udovičić

TUGA

"UBIO MI JE SINA KAO ZECA" Neutešni otac poginulog Đorđa Beluševića (22) o stravičnoj nesreći na Ibarskoj

Mihailović je optužen da je pijan vozio BMW, najmanje 117 kilometara na sat i da se kod mesta Županjac zakucao u „dačiju”

Objavljeno:

Nikola Mihailović (28) iz Velikih Crljena kod Lazarevca izjavio da se kaje što je u nesreći poginulo četvoro mladih. Rekao je da je bio pijan i izjavio saučešće porodicama nastradalih.

„Pobio je mog sina i još troje, kao zečeve! Pa ne smeš bez dozvole ni u lovu da ubijaš. Kera ne smeš da ubiješ”, kaže Novica Belušević.

„Kažu da je maksimalna kazna 15 godina, a za jednog čoveka se dobija toliko. Nijedna kazna mi sina neće vratiti”, Novica Belušević.

Nikola Mihailović (28) iz Velikih Crljena kod Lazarevca, koji je 9. avgusta 2019. na Ibarskoj magistrali izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginulo četvoro mladih, izjavio je juče na suđenju da se kaje zbog svega što se dogodilo. On je sa optuženičke klupe izjavio saučešće porodicama poginulih, koji su juče bili u sudnici Višeg suda u beogradskoj Palati pravde.

Mihailović je optužen da je pijan vozio BMW, najmanje 117 kilometara na sat i da se kod mesta Županjac zakucao u „dačiju”, u kojoj su poginuli Aleksandar Savatić (22), taksista iz Valjeva, Đorđe Belušević (22) iz Mratišića kod Valjeva i Đorđe Subotić (19) iz Osečenice kod Mionice. U BMW-u je poginula Katarina Ivanković (20) iz Lazarevca, prijateljica Mihailoviće devojke Kristine Vasiljević (24), koja je u trenutku nesreće bila trudna i za dlaku izbegla smrt. Teško je povređen i Stefan Stevanović (17).

- Kriv sam što sam vozio pijan i preko ograničenja brzine. Jako mi je žao zbog svega što se desilo. Kristina, Katarina i moji prijatelji Stefan Ivanović i Stefan Matović te večeri smo bili u kafani. Pili smo malo pivo, samo Katarina nije. Stefan Ivanović je hteo da idemo u neku drugu kafanu, ali smo krenuli kući. Seo sam da vozim Matovićev BMW jer on nije znao prečice i zbog toga što smo popili. Tri kilometra dalje od skretanja, pre nego što je trebalo da ostavimo Katarinu kod kuće, Matović mi je rekao da ne vozim po krivinama jer mu je muka, pa sam krenuo Ibarskom. Ne znam koja je dozvoljena brzina, ali sam vozio od 90 do 100 kilometara na sat i sa kratkim svetlima - rekao je juče Mihailović i istakao da se „dačija” odjednom stvorila na putu.

- U trenutku sam video auto koji mi ide u susret. Sekund-dva su prošla od trenutka kada sam uočio štop svetla. Zaslepela su me… Sledeće što sam video bila su štop svetla iza mene i da smo završili u livadi. Čini mi se da je sve to bilo u jednom trenu. Nisam stigao da izbegnem sudar. Zadobio sam udarce u glavu i bradu, boli me još grudni koš. Ne znam jesam li imao potres mozga - tvrdio je juče optuženi i naveo da vozi od svoje 18. godine.

S druge strane, Novica Belušević, otac poginulog Đorđa Beluševića (22), izjavio je juče za „Alo!” da je Mihailović vozio kao raketa! - Iako nema znaka na tom delu, trebao je da stane na punoj liniji. Vozio je najmanje 117 kilometara na sat, a dozvoljeno je 50. Pobio je mog sina i još troje kao zečeve! Pa ne smeš bez dozvole ni u lovu da ih ubijaš. Kera ne smeš da ubiješ. Išao sam tamo posle nesreće. On ih nije gurao već saterao s puta. Da ih je gurao, možda ne bi došlo do tragedije - ogorčeno nam je rekao otac poginulog mladića dok je, sav u crnini, čekao da uđe u sudnicu.

Neodređeno, sležući ramenima, kaže da ne zna koja kazna bi bila dovoljna:

- Ne znam. Kažu da je maksimalna 15 godina. A za jednog čoveka se dobija 15 godina. Nijedna kazna mi sina neće vratiti - kaže ožalošćeni otac.

Tužilac je naveo da se Mihailović tereti za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja i da je imao 1,36 promila alkohola u krvi. - „Dačija” je nameravala da skrene, uključila se na magistralu. BMW je vozio najmanje 117 kilometara na sat. Da je Mihailović vozio manjom brzinom, ne bio došlo do nesreće - naveo je tužilac. Nikola ne spava noćima

Mihailovićevi advokati juče su tražili da se njihovom branjeniku ukine pritvor ili zameni blažom merom jer ima psihičke probleme. Kako su rekli, Mihailović ima izuzetan osećaj krivice, ne spava noćima i ćuti. Naveli su i da prima psihijatrijsku terapiju. Tužilac se protivio njihovom zahtevu, a sudija Ivana Ramić odbacila je predlog.

(Espreso.co.rs/Alo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.