DRAGA MACO, BILA SI STRUČNJAK, PAMTIĆEMO TVOJ OSMEH I VEDRINU: Ko se čituljama oprostio od doktorke koja se ubila?
Poslednji pozdrav, Foto: Večernje novosti

TUGA I NEVERICA

DRAGA MACO, BILA SI STRUČNJAK, PAMTIĆEMO TVOJ OSMEH I VEDRINU: Ko se čituljama oprostio od doktorke koja se ubila?

Na društvenim mrežama su se prethodnih dana opraštale kolege, poznanici, i saradnici

Objavljeno: 14:56h

Povodom tragične smrti Violete Ašanin, poznate srpske doktorke, specijaliste plastične i rekonstruktivne medicine, vlasnice privatne prakse kojom se bavila proteklih 20 godina, mnogi ljudi su uputili poslednji pozdrav u novinama.

Na društvenim mrežama su se prethodnih dana opraštale kolege, poznanici, i saradnici koji su na različite načine izražavali svoju nevericu i tugu. Mnogi su je nazvali legendom, duhovitom, vedrom osobom.

Ni Jelena Maćić, koja je bila njena dobra prijateljica, ne zna zbog čega se ovo desilo.

Navodi se da je poznata doktorka izvršila samoubistvo u nedelju u porodičnom stanu na Vračaru. Njeno telo u lokvi krvi pronašli su suprug i sin, razvalivši vrata kupatila u kojem se predugo zadržala.

Pored njenog beživotnog tela navodno je pronađen nož, kojim se veruje da se izbola po grudima. Više javno tužilaštvo je naložilo obdukciju tela kako bi se utvrdilo da li je doktorka uoči samoubistva konzumirala lekove ili alkohol.

U novinama su jutros osvanuli poslednji pozdravi upućeni čuvenoj doktorki.

- Poslednji pozdrav našoj koleginici, prijatelju, vizionaru. U nama i s nama ostaće zauvek zvoj divni osmeh, energija i vedrina - stoji u čitulji koju potpisuje Asocija privatnih zdravstvenih ustanova i privatnih praksi Srbije.

foto: Večernje novosti

- Draga Maco, bila si vrhunski stručnjak, požrtvovani lekar, odani kolega i veliki prijatelj. Zbog izuzetnog doprinosa razvoju plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije tvoj prerani odlazak predstavlja nenadoknadiv gubitaj za struku i Srbiji i regionu.

Zauvek ćeš živeti među nama, jer voljeni ne umiru sve dok žive oni koji ih se sećaju. Poslednji pozdrav od svih članova Srpskog udruženja za plastičnu, rekonstruktivnu i estetsku hirurgiju i predsednika Udurženjaa prof. Nenada Stepića - objavljeno je u današnjoj Politici.

Ko je bila doktorka za kojom javnost žali?

Violeta Ašanin bila je doktor medicinskih nauka, specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije, Predsednik Udruženja estetskih plastičnih hirurga Srbije - SRBSAPS, Predsednik Odbora za bezbednost pacijenata EASAPS, Član glavnog odbora za edukaciju ISAPS-a, Član borda za bezbednost pacijenata ISAPS i Nacionalni sekretar Srbije.

Bila je specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije, vlasnica Specijalne bolnice Diona i doktorski kandidat iz oblasti transfera masti i istraživanja ekstrakcije matičnih ćelija iz masnog tkiva. Profesionalno iskustvo sticala je usavršavanjem na prestižnim klinikama za plastičnu hirurgiju u Italiji, Kanadi, Grčkoj, Rusiji, Brazilu i SAD. Dr sci. med. dr Violeta A. bila je poznata u svetu međunarodne plastične estetske hirurgije po celom spektru estetskih operacija. Bavila se privatnom praksom tokom 20 godina.

Bila je stručnjak za uvećanje grudi estetske operacije lica, uključujući operacije nosa, abdominalnu hirurgiju, transfer masti i oblikovanje tela.

Završila je studije na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, specijalizaciju i Master studije medicinskih nauka, kao i zvanje doktora medicinskih nauka.

Na Institutu za kardiovaskularne bolesti "Dedinje" i VMA u Beogradu stekla je opsežno opšte znanje u oblasti interne medicine, opšte i vaskularne hirurgije. Godine 2003. dobila je značajnu američku nagradu za najbolje rezultate za ultrazvučnu liposukciju u lečenju gojaznosti. Jedna je od pokretača inicijative da se procedura rekonstrukcije dojki nakon mastektomija uvede u redovni onkološki protokol, čime je omogućena besplatna intervencija svim ženama u Srbiji.

Bila je učesnica i predavač na brojnim medicinskim kongresima u Evropi i širom sveta. Takođe je bila predsednik Udruženja estetskih hirurga Srbije (SRBSAS).

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.