PALE SEKRETARICE I MAKROI, A PROSTITUTKE JOŠ NA SLOBODI: Dve uhapšene krimi-grupe usko povezane, i to na ovaj način
Neke od osumnjičenih makroa policija je bukvalno digla iz kreveta, Foto: Printscreen/mup.gov.rs

KLUPKO SE ODMOTAVA

PALE SEKRETARICE I MAKROI, A PROSTITUTKE JOŠ NA SLOBODI: Dve uhapšene krimi-grupe usko povezane, i to na ovaj način

Neke od osumnjičenih makroa policija je bukvalno digla iz kreveta i stavila im lisice na ruke

Objavljeno:

Policija je juče, po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, uhapsila devetoro osumnjičenih za posredovanje u prostituciji, a na čelu ovog ogranka grupe čije razbijanje je počelo u januaru bio je Vukašin M. (38). Prema saznanjima "Blica", Vukašin M. je u stvari bio podređen Darku T. (45), čija je grupa pala sredinom januara ove godine.

Osim M. (38), u Beogradu su juče uhapšeni Darko A. (34), Branislav L. (42), Stefan B. (31), Dalibor A. (40), Nenad S. (48), Milica M. (22), Danja M. (31) i Jelena S. (30). Osumnjičeni su uhapšeni juče rano ujutro, u stanovima u kojima su podvodili devojke.

Neke od osumnjičenih makroa policija je bukvalno digla iz kreveta i stavila im lisice na ruke.

Nastavio posao nakon pada prve grupe

Vukašin M. je biznis raširio prošlog leta, tačno pre godinu dana, a posle hapšenja Darka T. i nekoliko njegovih saradnika.

- On je nastavio njihov posao posle prethodne akcije beogradske policije. Devojke koje su uhapšene nisu prostitutke, već "sekretarice". Njihov zadatak je bio da ugovaraju poslove - saznaje "Blic" od izvora povezanog s istragom.

Grupa je angažovala dvadesetak devojaka koje su pružale usluge. Radile su po smenama.

- Sve je bilo na dobrovoljnoj bazi, nijedna od njih nije primoravana na prostituciju. Nijedna od njih nije prostitutka visoke klase, niti onih poznatih široj javnosti, kao što su starlete - navodi naš izvor.

Cena od 100 do 150 evra

U zavisnosti od toga da li je mušterija dolazila u njihov iznajmljeni stan ili su one išle na noge, sat vremena su naplaćivale između 100 i 150 evra. Često su menjali stanove i uvek je bilo obezbeđenje ispred, za svaki slučaj. Kada bi devojke išle kod klijenata, takođe ih je pratilo obezbeđenje. Zaradu su delili napola.

Interesantno je da su i uhapšeni podvodači i devojke koristili pseudonime, nadimke kao što su Tina, Maza, Đina, Ena.

Povlastice za stalne klijente

Stalnim klijentima su davali druge brojeve, kako bi ih lakše dobili, ne one brojeve telefona koje su objavljivali u oglasima.

Vođa ove kriminalne grupe sarađivao je, tačnije, bio je podređen Darku T. uhapšenom sredinom januara. Tada su privedene 22 osobe, među kojima je bilo i pet devojaka, koje su tvrdile da se nisu bavile prostitucijom, već da su sekretarice i dogovaraju sastanke klijenata sa ženama. I tri devojke uhapšene kao članice ogranka kojim je rukovodio Vukašin M. takođe tvrde da se nisu bavile prostitucijom, već da se bile sekretarice.

U tom ogranku je bio i jedan policajac čiji zadatak je navodno bio da proverava mušterije i njihova vozila. Makroi su radili po istom modelu kao i juče privedeni Vukašin M., iznajmljivali su stanove u kojima su devojke pružale seksualne usluge. Najveća razlika između dela grupe privedene u januaru od ogranka uhapšenog juče je u ceni koje su devojke naplaćivale za pružene seksualne usluge.

Dok se cena devojaka Vukašina M. kretala od 100 do 150 evra, prostitutke koje su radile direktno za Darka T. bile su skuplje jer im je cena bila do 550 evra.

(Espreso.co.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.