KOSA JE PUŠTENA NA SLOBODU: Sumnja se da je podmetala požare, EVO ŠTA PIŠE U OBRAZLOŽENJU SUDA
Kosa Tomašević, Foto: Novosti.rs

USVOJILI ŽALBU

KOSA JE PUŠTENA NA SLOBODU: Sumnja se da je podmetala požare, EVO ŠTA PIŠE U OBRAZLOŽENJU SUDA

Osnovno javno tužilaštvo u Prijepolju u sredu je podiglo optužni predlog protiv Kose Tomašević za tri krivična dela izazivanje opšte opasnosti za koje je zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora i novčana kazna

Objavljeno:

Osnovni sud u Prijepolju usvojio je žalbu branioca Amela Baltića i ukinuo pritvor Kosi Tomašević, optuženoj da je tokom aprila i maja ove godine izazvala više požara u stanu svog supruga, kao i u domovima svojih komšija, saznaju „Novosti“.

Osnovno javno tužilaštvo u Prijepolju u sredu je podiglo optužni predlog protiv Kose Tomašević za tri krivična dela izazivanje opšte opasnosti za koje je zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora i novčana kazna.

Tužilaštvo je u sredu predložilo sudu da Tomaševićevoj produži pritvor zbog postojanja opasnosti da će u kratkom vremenskom periodu da ponovi krivično delo, imajući u vidu mišljenje i nalaz veštaka iz Specijalne zatvorske bolnice da je ona “osoba neurotske strukture ličnosti”.

Ipak, Osnovni sud u Prijepolju prihvatio je žalbu Kosinog branioca Amela Baltića, izjavljenu na rešenje kojim je prvobitno odbijeno njeno pustanje da se brani sa slobode.

Baltić je smatrao, a sudsko veće prihvatilo, da više nema osnova da žena boravi u pritvoru jer su prestali svi razlozi zbog kojih joj je pritvor bio određen.

(Espreso.co.rs/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.