JOŠ JE DISAO KAD SMO KRENULI KA BOLNICI: Gorka ispovest oca mališana kojeg je pregazio kvad u Bečeju
Dete je poginulo na samo nekoliko desetina metara od svoje kuće, Foto: Printscreen

TRAGEDIJA

JOŠ JE DISAO KAD SMO KRENULI KA BOLNICI: Gorka ispovest oca mališana kojeg je pregazio kvad u Bečeju

Dete je poginulo na samo nekoliko desetina metara od svoje kuće

Objavljeno:

Saša kaže da su lekari sat vremena pokušali da reanimiraju njegovog sina.

- Nisam ni gledao gde je odleteo kvad, samo sam otišao do deteta, zgrabio ga u naručje i otrčao s njim do kuće. Onda sam ga stavio u auto i kao bez duše vozio do Doma zdravlja u Bečeju... - rekao je Saša.

Ovim rečima stravičnu tragediju opisuje Saša Vojinović, otac dvogodišnjeg F. V. koji je preminuo u Dečjoj bolnici u Novom Sadu nakon što ga je u selu Radičević kvadom pokosio Igor Brać (34).

Nesrećni otac kaže da je dečak još bio živ kada su krenuli put bolnice...

- Teško je disao, ali je još bio živ. Kada su doktori videli u kakvom je stanju odmah su ga stavili u ambulantna kola i krenuli za Novi Sad, u Klinički centar Vojvododine. Ja sam svojim autom odjurio tamo, stigao sam pre njih pred bolnicu. Kada su stigli, doktorka je izašla iz saniteta i rekla mi da mi je sin preminuo - priča Saša koji sa svojom suprugom Marinom ima još jednog sina starog četiri godine.

Saša kaže da su lekari sat vremena pokušali da reanimiraju njegovog sina.

- Još sat vremena su pokušavali da ga ožive, ali uzalud. Ostao sam bez deteta... - kaže on.

Dvogodišnji F. V. preminuo je posle nesreće u selu Radičević, kod Bečeja, kada je na njega svojim kvadom naleteo Igor Brać.

Nesreća se desila u ponedeljak oko 20.30 u Ulici Veljka Vlahovića blizu osnovne škole u ovom mestu. Otac Saša Vojinović sa ženom i sinom od dve godine šetao se desnom stranom trotoara. Dete se kretalo uz pomoć plastičnog bicikla, odnosno "guralice" ispred roditelja. Iza njih je kvadom u tom momentu prolazio Brać, koji je želeo da ih zaobiđe, ali je mališan skrenuo ulevo i tako je došlo do nesreće.

Dete je poginulo na samo nekoliko desetina metara od svoje kuće.

- U momentu kada je vozač kvada hteo da ih zaobiđe, dete je skrenulo ulevo i naletelo je na motorno vozilo. Nažalost, kvad ga je udario desnom stranom točka. Dečak je zadobio teške telesne povrede opasne po život i bez svesti hitno transportovan u Dečju bolnicu u Novom Sadu, ali je nažalost, tokom noći preminulo. Lekari su za nešto manje od sat vremena konstatovali dečakovu smrt - rekli su izvori bliski istrazi.

Kako kažu iz Dečje bolnice, dete je kod njih dovezeno bez znakova života oko 22 sata, bez srčanog ritma i bez spontanog disanja, probana je reanimacija, nažalost, dete nije reagovalo.

Vozač kvada priveden

Vozač motornog vozila je, nakon uviđaja, priveden u policiju, gde će biti zadržan 48 sati i izveden pred tužioca Osnovnog javnog tužilaštva u Bečeju. Tužilaštvo u Bečeju klasifikovalo je slučaj kao teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, za šta je predviđena zatvorska kazna od jedne do osam godina.

Vozač kvada nije bio pod dejstvom alkohola. Vozilu je istekla registracija, a Brać nije imao dozvolu za upravljanje kvadom. On je inače predsednik Saveta mesne zajednice Radičević i predsednika mesnog KUD "Branko Radičević". Kako nam kažu meštani ovog sela, kvadom se pre svega služio zbog invaliditeta kojeg ima, a ovo vozilo poseduje već dugi niz godina.

- Taj kvad nije neki što voze ovi novopečeni bogataši. Njemu je služio kao neka vrsta invalidskog vozila. U selu ga svi znaju kao dobrog momka koji nije problematičan i incidentan. Tragedija je užasna za sve. Dečak koji je preminuo, koliko smo čuli, išao je sa ocem sa rođendana. Taj put kojim su išli nije glavna cesta i ovde u selu njime ljudi često idu pešice jer nema puno saobraćaja - kaže nam B. N. iz ovog mesta.

Meštani pričaju da je Igor ostao nepokretan još kao tinejdžer.

- Odavno vozi taj kvad. Ranije je sam mogao da se popne na njega, ali u poslednje vreme ga ukućani nose do sedišta. Svako veče je jurcao selom - rekao je jedan meštanin.

Žalba

Advokat po službenoj dužnosti je uložio žalbu na Rešenje o zadržavanju Igora, ali je nadležni sudija žalbu odbio. Ako je vozilo u ispravnom stanju, čitav slučaj će biti u nadležnosti Osnovnog javnog tužilaštva u Bečeju, a u slučaju neispravnosti kvada slučaj preuzima Više javno tužilaštvo u Zrenjaninu.

(Espreso.co.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.