SLUČAJ JOVANJICA: Potvrđena optužnica protiv Koluvije
Koluvija se tereti za neovlašćeno držanje i promet opojnih droga, Foto: Printscreen

potvrda

SLUČAJ JOVANJICA: Potvrđena optužnica protiv Koluvije

Protiv ovog rešenja okrivljeni i njihovi branioci mogu izjaviti žalbu Apelacionom sudu u Beogradu, navodi Viši sud u Beogradu

Objavljeno: 10:22h

Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu - Posebnog odeljenja za organizovani kriminal, na sednici veća održanoj u ponedeljak 2020. godine donelo je rešenje kojim je potvrdilo optužnicu Tužilaštva za organizovani kriminal podignutu protiv Predraga Koluvije i ostalih osumnjičenih, saopštio je Viši sud.

Kako se podseća u saopštenju, optužnica je podignuta "zbog izvršenja krivičnog dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga u saizvršilaštvu iz člana 246 stav 4 u vezi stava 1 Krivičnog zakonika".

"Ispitujući optužnicu Tužilaštva za organizovani kriminal krivično vanpretresno veće je stalo na stanovište da dokazi i podaci prikupljeni u dosadašnjem toku postupka, po svom kvalitetu i značaju, pružaju dovoljan osnov za izvođenje zaključka o postojanju opravdane sumnje da su okrivljeni preduzeli radnje iz činjeničnog opisa krivičnog dela koje im se optužnicom stavlja na teret, odnosno da su ispunjeni neophodni materijalni uslovi za optuženje u konkretnom slučaju", navodi se u saopštenju.

Protiv ovog rešenja okrivljeni i njihovi branioci mogu izjaviti žalbu Apelacionom sudu u Beogradu, navodi Viši sud u Beogradu.

Podsetimo, policija je u novembru 2019. godine uhapsila Predraga Koluviju pošto je otkrila da poseduje falsifikovanu značku Ministarstva unutrašnjih poslova.

Nakon toga, na plantažama "Jovanjice", policajci su otkrili veliki zasad marihuane i uhapsili osmoro njegovih saradnika. Zaplenjeno je blizu 650 kilograma osušene marihuane i 65.500 stabljika ove biljke.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.