UBICA JE DANIMA PRATIO CRNOGORCA Našli su ga posle 2 godine, način na koji je žrtva likvidirana šalje JEZIVU PORUKU
Foto: Printscreen

NOVI DETALJI

UBICA JE DANIMA PRATIO CRNOGORCA Našli su ga posle 2 godine, način na koji je žrtva likvidirana šalje JEZIVU PORUKU

Vuković je rodom iz Kotora i radio je kao kapetan na prekookeanskim brodovima

Objavljeno: 12:16h

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu rasvetlili su, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, ubistvo Marka Vukovića koje je počinjeno 17. januara 2020. godine u Beogradu.

Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teško ubistvo nadležnom tužilaštvu podneta je krivična prijava protiv P. J. (1974) iz Niša.

On se sumnjiči da je u Ulici Danila Lekića Španca prišao vozilu u kojem se na mestu vozača nalazio M. V. i u njega ispalio više hitaca iz pištolja. Od zadobijenih povreda M. V. je preminuo na licu mesta.

Osumnjičeni P. J. trenutno se nalazi u pritvoru u Ukrajini.

Podsećanje na slučaj:

Državljaninu Crne Gore, nekadašnjem pomorcu Marku Vukoviću (41), ubica je ispalio pet metaka u glavu i leđa, naočigled dve ćerke i sina, dok je preksinoć sedeo u svom BMW X5 ispred Osnovne škole "Borislav Pekić" na Bežanijskoj kosi, koju pohađaju njegova deca.

Iako se veruje da je Vuković ubijen u još jednom obračunu zbog droge, niko to nije mogao zvanično da potvrdi.

Vuković je prethodno duže vreme bio pod opservacijom ako ne ubice, onda njegove logistike, te je moguće da je neko od njih, ili njihovo vozilo ovekovečeno u blizini doma Vukovića. Veštačio se i njegov telefon jer nije bilo poznato da li je možda dobijao neke preteće poruke ili pozive.

- Koliko je ubica bio spreman svedoči to da je žrtvu ubio pred decom. Sigurno je mogao da odabere drugo vreme i mesto i da likvidira Vukovića, ali je zločinom pored škole poručio da su ne samo on, već i organizator i nalogodavac zločina spremni na sve. A oni kojima je poruka "nećemo prezati ni od čega" upućena, to su osobe koje su sa Vukovićem nešto radile, i verovatno se nekome debelo zamerile zbog tog biznisa - rekao je tada sagovornik "Blica" upoznat sa istragom.

Vuković je rodom iz Kotora i radio je kao kapetan na prekookeanskim brodovima. Navodno je bio jedan od najboljih u svom poslu. Pred zakonom je bio čist - nije ni hapšen, niti označen kao član nekog od crnogorskih kriminalnih klanova, ali se veruje da ga je upravo to umeće na moru povezalo sa švercom narkotika koji je u Evropu dolazio putem prekookeanskih linija iz Južne Amerike.

- Vuković je živeo lagodno. Koliko je tog novca zarađeno legalno i da li je imao nekih nezakonitih prihoda, utvrđuje se. Za sada nema potvrde da je bio član nekog od zaraćenih klanova iz Kotora. Da li je imao nekih kontakata sa ljudima povezanim sa crnogorskim klanovima, proveriće se - napominje naš izvor.

Ono što je za sada poznato jeste da je Vuković izvesno vreme živeo u Belgiji. Interesantno je da su u toj kraljevini i najprometnije luke Evrope, preko kojih na teritoriju Starog kontinenta i stižu velike količine kokaina. Vuković se pre izvesnog vremena sa porodicom doselio u Beograd. Navodno, u prestonici Srbije je osnovao građevinsko preduzeće. Za sada nema potvrde da li je možda kroz taj posao prao novac zarađen od kriminalnih aktivnosti, kao što je šverc kokaina iz Južne Amerike.

Iza Marka Vukovića ostala je porodica, supruga i četvoro dece.

Firma za lizing luksuznih automobila

Pojedini mediji u Crnoj Gori objavili su ime beogradske firme iza koje navodno stoji Vuković. Ta firma se ne bavi građevinskim poslovima, već lizingom luksuznih automobila. Nju je, na osnovu uvida u podatke u Agenciji za privredne registe, osnovao takođe državljanin Crne Gore, ali da li je povezan sa Vukovićem, i ako jeste na koji način, utvrđuje se. Interesantno je da je u istrazi ubistva Davorina Baltića, likvidiranog na Vračaru, prvog dana 2018. godine, takođe nekadašnjeg pomorca iz Kotora koji je povezivan sa kavačkim klanom, utvrđeno da je deo novac ulagao u građevinske poslove u Beogradu, tačnije da je novac od kokaina prao kroz izgradnju u centru prestonice.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.