TUŽIOCU MORA DA KAŽE IME: Ako Jurić ne otkrije identitet političara pedofila, sledi mu ovo!
Jurić će morati da kaže ime, Foto: printscreen/youtube

treba da obelodani

TUŽIOCU MORA DA KAŽE IME: Ako Jurić ne otkrije identitet političara pedofila, sledi mu ovo!

Advokat objašnjava da bi rad policije na slučaju mogao da podrazumeva i hapšenje političara ukoliko je Jurić govorio istinu.

Objavljeno: 03.06.2020. 23:47h
  • 83

Igor Jurić će u narednih nekoliko dana morati u tužilaštvu da saopšti ime političara kog je optužio da je pedofil i preda dokaze i saznanja o tom teškom krivičnom delu s obzirom na to da je Više tužilaštvo u Beogradu saopštilo da je formiralo predmet i da će saslušati osnivača fondacije "Tijana Jurić".

Jurić je prvi put u martu gostujući u TV emisiji rekao da ima informacije da "jedan političar poznat javnosti seksualno zlostavlja decu". Kako ni posle tri meseca državne organe nije obavestio o svojim tvrdnjama, niti im je dostavio dokaze, tužilaštvo je odlučilo da samo pokrene postupak.

Na saslušanju, kako objašnjava advokat Nebojša Milosavljević, Jurić će konačno morati da progovori.

- On će u tužilaštvu biti ispitan o svim saznanjima, dokazima, indicijama kojima raspolaže, a to znači da će morati da saopšti i ime osobe koju je pominjao u javnosti. Tek nakon što državne organe upozna s onim što je prikupio ili zna, tužilaštvo će odlučiti o tome da li ima elemenata da se postupak pokrene. Ukoliko dokaza bude tužilaštvo će dati nalog policiji da prikupi sva potrebna obaveštenja - kaže Milosavljević.

Želeo da podstakne

Već tri meseca se nameće pitanje koji su bili Jurićevi motivi da javno prozove političara.

- Imao sam najbolju nameru, ali priznajem da sam tada pogrešio jer sam verovao nekim ljudima koji su iskoristili priču. Želeo sam da podstaknem policiju i tužilaštvo, ali i porodicu žrtve da svedoči - rekao je Jurić u nedelju gostujući na televiziji nakon čega se javnost još više uzburkala.

Advokat objašnjava da bi rad policije na slučaju mogao da podrazumeva i hapšenje političara ukoliko je Jurić govorio istinu.

Međutim, ukoliko osnivač Fondacije, koja nosi ime prema njegovoj ubijenoj ćerki, odbije da kaže ime osumnjičenog ili ne dostavi dokaze, može i sam da se nađe pod lupom zakona.

- On sada podleže krivičnoj odgovornosti i u slučaju da odbije da saznanja dostavi tužilaštvu ili se ispostavi da ih zapravo i nema, mogao bi da odgovara za lažno prijavljivanje i uznemirenje javnosti - objašnjava advokat.

Jurić je gostujući u TV emisiji 9. marta izjavio da "ima pedofila na uticajnim položajima u Srbiji koji orgijaju sa decom".

- Među njima je jedan ozbiljan političar koji je poznat na nacionalnom nivou. On će učestvovati u kampanji u predstojećim izborima i građanima svog grada obećavati bolji život - rekao je tada i tvrdio da ima "fotografije s kamera, ali da to nije dovoljno da čovek bude osuđen".

 

(Espreso.rs/Kurir)

 


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media