OVAJ ŽESTOKI MOMAK JE BIO NAJLUĐI REVOLVERAŠ 90-tih Pucao u bogate i davao sirotinji, BRUTALNO UBIJEN SA 18 GODINA
Marko Borak, Foto: Printscreen / TV Prva

LEGENDE DEVEDESETIH

OVAJ ŽESTOKI MOMAK JE BIO NAJLUĐI REVOLVERAŠ 90-tih Pucao u bogate i davao sirotinji, BRUTALNO UBIJEN SA 18 GODINA

Neki misle da je Mali Mare bio inspiracija za lik "Malog" koga glumi Nikola Đuričko u filmu "Do koske"

Objavljeno:

Marko Borak, mladić sa Dorćola, bio je ogorčen na sve koji su se devedesetih preko noći obogatili dok je običan narod grcao u siromaštvu i zbog toga je rešio je da uzme pravdu u svoje ruke.

Iako tada još uvek maloletan, postao je strah i trepet Dorćola, o čemu govori grafit: "Vi koji dolazite, pazite se Malog Mareta!"

Pucao je na mnoge opasne momke, dizao im u vazduh lokale i automobile, otimao im novac i delio siromašnim komšijama, zbog čega su ga zvali Robin Hud.

Tek punoletan, '95. je izašao na sud. Optužen je za: pokušaje ubistva, nanošenje teških telesnih povreda, razbojništva, krađe, izazivanje opšte opasnosti podmetanjem eksploziva... Svi oštećeni su odbili da svedoče na sudu.

Mali Mare je nakon toga otet i mučen, tako što su mu izrešetali noge i izbacili iz kola u ulici Svetozara Markovića gde je iskrvario do smrti.

Neki misle da je Mali Mare bio inspiracija za lik "Malog" koga glumi Nikola Đuričko u filmu "Do koske", koji se suprotstavlja starijim kriminalcima. Tripl Pipl su mu posvetili pesmu "Marko Borak imao je muda".

Više o legendama devedesetih:

(Espreso.co.rs / Legende devedesetih)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.