NA SUĐENJU ZA KRAĐU TESTOVA MALE MATURE TRAŽENO IZUZEĆE SUDIJE! Oko ovoga nisu mogli da se izjasne
Test make mature, Foto: Printscreeen/Facebook

nejasno

NA SUĐENJU ZA KRAĐU TESTOVA MALE MATURE TRAŽENO IZUZEĆE SUDIJE! Oko ovoga nisu mogli da se izjasne


Veštak, koji je bio zadužen za upoređivanje rukopisa

Objavljeno:

U Višem sudu u Beogradu danas je saslušanjem veštaka grafološke struke nastavljeno suđenje mašinisti roto štampe Igoru Stamenkoviću, zbog optužbi za krađu testova male mature u junu prošle godine, a posle čega su, kako se sumnja, rešeni testovi molibilnim telefonima deljeni među drugovima njegovog sina maturanta.

Veštak, koji je bio zadužen za upoređivanje rukopisa popunjenih kopija testova koje su objavljene u jednom dnevnom listu i rukopisa optuženog, rekao je da ne može da se izjasni i da mišljenje jer je reč o kopijama. Nakon toga sud je usvojio predlog tužilaštva da se izvrši dodatno veštačenje mobilnih telefona Stamenkovića i članova njegove porodice, čemu se usprotivio njegov branilac Dimitrije Ilić. Ilić je zatražio izuzeće postupajućeg sudije jer smatra da se ne mogu predlagati novi dokazi u toku suđenja. Odluku o izuzeću do petka, kada je zakazan nastavak suđenja, treba da donese predsednik Višeg suda.

Stamenković se optužnicom tereti za krivično delo povreda tajnosti podataka u sticaju da krivičnim delom oduzimanje tuđe stvari. On je na početku suđenja u oktobru negirao da je ukrao test iz matematike za malu maturu u junu ove godine, tvrdeći da je iz štamparije uzeo samo prazan papir kako bi ga upotrebio umesto tolet papira. Optužnicom se međutim tereti da je iskoristio nepažnju svojih kolega u štampariji u kojoj su štampani testovi za završni ispit učenika osmog razreda i tom prilikom je ukrao test iz matematike. Sumnja se da je to uradio kako bi test odneo sinu, koji je maturant jedne osnovne škole u Beogradu i kako bi mu pomogao da lakše položi završni ispit. Takođe, sumnja se da je uz pomoć sina, rešeni test iz matematike došao do njegovih drugova i njihovih roditelja, nakon čega su oni, uz pomoć društvene meeže “instagram” delili drugim roditeljima i učenicima u više osnovnih škola. S obzirom da su testovi iz matematike bili "provaljeni" došlo je do odlaganja polaganja testa iz matematike za dva dana.

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.