SRBI, KAKVA GOSPODA, TAKVE SORTE NEMA... U Beču KRALI STRUJU da bi gajili marihuanu, našli im BOGATSTVO
Nakon hapšenja bande, otkriveno je da su oni bili dobro organizovani, Foto: EPA/BEA KALLOS

HAOS

SRBI, KAKVA GOSPODA, TAKVE SORTE NEMA... U Beču KRALI STRUJU da bi gajili marihuanu, našli im BOGATSTVO

Nakon hapšenja bande, otkriveno je da su oni bili dobro organizovani

Objavljeno: 01.06.2020. 14:00h
  • 53

Šest srpskih državljana uhapšeno je u Beču nakon što je policija pronašla nekoliko laboratorija za uzgoj marihuane, čija vrednost dostiže 240.000 evra.

Austrijska policija uhapsila je nekoliko naših državljana zbog sumnje da su u laboratorijama proizvodili narkotike. Policija je Srbe pratila od februara, a prvo su uhapšena dvojica naših državljana, starih 22 i 26 godina.

- Praćeni su izvesni period, jer su bili sumnjivi. Srbi su razradili ozbiljnu šemu prodaje droge. Drogu su proizvodili u svojim kućnim laboratorijama, a prodavali su je isključivo većim dilerima, koji su je potom puštali u uličnu prodaju.

Policija je prilikom pretresa nekih stanova, koje su koristili uhapšeni, pronašla više od 13 kilograma osušene marihuane i još 465 stabljika, rekli su izvori austrijskih medija. Kako su dodali, kod nekih uhapšenih Srba pronađen je i kokain, ali i određena svota novca.

- Policija je zaplenila kokain i preko 7.500 evra u gotovini, za koje se sumnja da su stečeni prodajom narkotika – naveli su izvori.

Nakon hapšenja bande, otkriveno je da su oni bili dobro organizovani kada je reč o uzgoju narkotika.

- Srbi su naizmenično radili u tim laboratorijama, a svaki je imao svoje zaduženje. Inače, struju za laboratorije krali su od stanara zgrade, koje su oštetili za oko 44.000 evra – preneli su mediji.

(Espreso.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media