Veliki car: Pokušao da prošvercuje lažne zube u vrednosti od 22.500 evra!
Foto: Profimedia, Stock Shutterstock

Pao švercer

Veliki car: Pokušao da prošvercuje lažne zube u vrednosti od 22.500 evra!

Stomatološka oprema je otkrivena prilikom kontrole putnika autobusa koji saobraća na relaciji Gračanica-Beograd. Pokušao je da je u ličnom prtljagu prokrijumčari 41-godišnji američki državljanin srpskog porekla
Objavljeno: 14:43h

Carinici su 23. juna 2016. godine, na carinskom punktu Merdare, sprečili pokušaj krijumčarenja velike količine zubnih implantata i stomatološke opreme, čija je vrednost procenjena na oko 22.500 evra.

Stomatološka oprema je otkrivena prilikom kontrole putnika autobusa koji saobraća na relaciji Gračanica-Beograd. Pokušao je da je u ličnom prtljagu prokrijumčari 41-godišnji američki državljanin srpskog porekla. On je prilikom susreta sa carinicima, poput ostalih putnika, rekao da nema ništa da prijavi i da sa sobom nosi samo lični prtljag.

Međutim, prilikom detaljne kontrole, u njegovim torbama je među džemperima, pantalonama i ostalom garderobom pronađena stomatološka oprema, među kojom je bilo gotovo 200 zubnih implantata, dvadesetak membrana za implantate, nekoliko veštačkih kostiju u prahu, glava za brušenje zuba i jedan set za stomatološke zahvate.

foto: Shutterstock

Po otkrivanju prekršaja putnik je objasnio da u Americi poseduje firmu koja se bavi prodajom medicinske opreme i finansiranjem, kao i da je neprijavljenu stomatološku opremu želeo da donira srpskim i albanskim stomatolozima na teritoriji KiM u okviru projekta razvoja dentalnog turizma u regionu, a kako donacija nije realizovana, želeo je da robu vrati u Ameriku.

Međutim pošto nije posedovao nikakvu dokumentaciju, niti račune za neprijavljenu robu, protiv njega je pokrenut prekršaj pred nadležnim sudom, a neprijavljena roba je zadržana do okončanja istog.

(Espreso.co.rs / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.