OVO JE SRPSKI PSIHIJATAR OSUMNJIČEN DA JE TROVAO KOLEGE TORTOM: Njegov otac je VEOMA POZNAT! (FOTO)
Velikić je u razgovoru sa policijom negirao optužbe koje mu se stavljaju na teret, Foto: Facebook

NOVI DETALJI

OVO JE SRPSKI PSIHIJATAR OSUMNJIČEN DA JE TROVAO KOLEGE TORTOM: Njegov otac je VEOMA POZNAT! (FOTO)

Velikić je u razgovoru sa policijom negirao optužbe koje mu se stavljaju na teret

Objavljeno: 23:42h

Srpski psihijatar uhapšen u Austriji zbog sumnje da je otrovao kolege koktelom sedativa, sin je Dragana Velikića, nekadašnjeg ambasadora Srbije u Austriji, potvrđeno je u diplomatskim krugovima. Vid Velikić je na saslušanju u policiji negirao krivična dela koja mu se stavljaju na teret, što je za austrijske medije potvrdio i njegov advokat.

Vid Velikić, mladi, ambiciozni lekar iz Srbije, kako su ga opisivali tamošnji mediji, zaposlen u Opštoj bolnici AKH u Beču, uhapšen je zbog sumnje da je sredinom maja, tortom koju je poslužio kolegama na poslu, izazvao trovanje kod više osoba, pošto je prethodno u nju ubrizgao dve vrste lekova koje se koriste kao terapija u psihijatrijskom lečenju.

Zdravstveni radnici zaposleni u ovoj bolnici najpre su zbog tegoba poput vrtoglavice, temperature, mučnine i povraćanja mislili da su zaraženi korona virusom, međutim nakon što je jedan od kolega hospitalizovan, analizom njegove krvi utvrđeno je da je imao veću količinu sedativa "truksal" i "benzodiazepam".

- Ukupno desetak njih je jelo tortu. Osmoro ili devetoro su imali čudne simptome, a njih četvoro čak i ozbiljnije teskobe. U početku su svi mislili da su se zarazili korona viruom... Tek nedelju dana kasnije, probudile su se sumnje da tegobe imaju veze sa tom tortom. Doktor koji je pojeo najveće parče završio je u bečkoj Opštoj bolnici - kazao je direktor ustanove u Donjoj Austriji za "Hojte" u kojoj je Velikić takođe radio.

Kada su istražitelji bečke policije sklopili kockice i prikupili dovoljno tragova koji vode do mladog psihijatra, uputili su se u ustanovu u kojoj je zaposlen kako bi sa njim porazgovarali o slučaju, ali ih je sačekalo iznenađenje - on se nije pojavio na poslu. Odmah je pokrenuta intenzivna potraga za njim i uhapšen je u jednom kafiću u glavnom gradu Austrije.

Motiv neuzvraćena ljubav?

Velikić je u razgovoru sa policijom negirao optužbe koje mu se stavljaju na teret, što je za austrijske medije potvrdio i njegov branilac, rekavši da za sada "ne može više da komentariše budući da se još nije dovoljno upoznao sa predmetom".

Uprkos tome, motiv koji je Velikića naveo na ovako sumanut potez bila je, sumnja se, neuzvraćena ljubav, pošto je želeo da započne vezu sa jednom osobom s posla. Takođe, njegove kolege su, prema pisanju austrijskih medija, potvrdile da je Velikić i ranije imao čudne trenutke u svom ponašanju, da ih je proganjao, zbog čega je jedan od njih postavio video-nadzor na kući.

Navodno se na jednom od snimaka zabeleženim na tim kamerama vidi kako Velikić buši gume na njegovom automobilu, što će biti obuhvaćeno istragom.

Zasad mu se na teret stavlja krivično delo

foto: Facebook

"Ne želim da komentarišem"

Po objavljivanju vesti da je u Beču uhapšen lekar srpskog porekla, tamošnji mediji su izvestili da potiče iz vrlo imućne i ugledne porodice. Redakcija "Blica" pozvala je danas nekadašnjeg ambasadora Srbije u Austriji Dragana Velikića kako bi potvrdio ili demantovao ovu informaciju, ali on nije želeo da govori.

- Ne, ne, ne, ne želim ništa da komentarišem, imao sam loša iskustva. Prijatno - rekao je kratko Velikić i spustio slušalicu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.