KO JE RADOJE ZVICER, ranjeni šef kavačkog klana koji policiji beži godinama? IMA VEZE SA VIŠE UBISTAVA I DROGOM
ilustracija, Foto: Printscreen

horor

KO JE RADOJE ZVICER, ranjeni šef kavačkog klana koji policiji beži godinama? IMA VEZE SA VIŠE UBISTAVA I DROGOM

Na Zvicera su u Kijevu pucala dvojica napadača koja su potom zapalila automobil

Objavljeno: 11:37h

Radoje Zvicer, koji je juče popodne teško ranjen u elitnom naselju u Kijevu, godinama već, prema bezbednosnim evidencijama, slovi za vođu kavačkog klana. Trenutno se nalazi u bolnici, a osumnjičeni za napad - Srbin, Crnogorac i Makedonac - uhapšeni su u međuvremenu u Odesi.

Na Zvicera su u Kijevu pucala dvojica napadača koja su potom zapalila automobil i pobegla sa mesta zločina. Jedan od njih, prilikom izazivanja požara, zadobio je opekotine, što se može videti i na video snimku koji su objavili ukrajinski mediji.

Ukrajinska policija u međuvremenu je uhapsila Srbina, Crnogorca i Makedonca koji su i prilikom privođenja pokušali da pobegnu. Kod njih su pronađeni oružje i telefoni.

Inače, godinama nema pouzdanih informacija o Zvicerovoj lokaciji, a pretpostavlja se da uprkos tome što se duže vreme skriva od očiju zakona i javnosti, rukovodi jednom od najmoćnijih kriminalnih grupa u ovom delu Evrope.

Crnogorska polcija godinama pokušava da ga pronađe kako bi ga saslušala u više istraga o ubistvima koja su se dogodila tokom krvavog rata kavačkog i škaljarskog klana, nastalog zbog nestalog kokaina u Valensiji 2013. godine. I pored toga, zvanična poternica za njim ne postoji.

Govorkalo se da je Radoje Zvicer jedan period skrivanja proveo u Nemačkoj, a iz jedne u drugu zemlju EU prelazio je koristeći se lažnim dokumentima koje je putem svojih kanala nabavio u Bosni i Hercegovini. Njegovo hapšenje bilo je izvesno 2018. godine na KiM kada su lisice na ruke stavljene i Crnogorcu Mariu Miloševiću i Strahinji Đankoviću.

Tada je akcija hapšenja u poslednjem trenutku dojavljena Zviceru i on je uspeo da umakne policiji koja ga je još jednom izgubila sa radara. Krio se navodno u jednom od štek stanova u prištinskom naselju Emšir. Prema podacima koje je tada imala policija, Zvicer je koristio lažna dokumenta na ime Josipa Babića iz Bosne i Hercegovine.

Usred vatrenog obračuna zaraćenih klanova svojevremeno se našla i njegova supruga Tamara Zvicer, pošto je navodno 2016. godine na nju zapucao vođa suparničke krimi-grupe, Jovan Vukotić.

Vukotić je zbog tog događaja saslušan dok se nalazio u Centarlnom zatvoru u Beogradu po zamolnicama iz Crne Gore. Njegov advokat Zora Dobričanin kazala je za Dan da je Vukotić negirao krivicu i nadležnima pružio dokaze u vidu snimaka sa nadzornih kamera da u vreme pucnjave nije bio u Kotoru, pa čak ni u Crnoj Gori.

U sukobu škaljarskog i kavačkog klana koji bukti već pet godina, ubijeno je 46 osoba uključujući i slučajne žrtve, a krvavi niz započet je ubistvom Gorana Radomana u Beogradu, iz čijeg stana u Valensiji je nestao kokain. Po svom intenzitetu i veličini, taj rat prerastao je osvetnički čin zbog krađe kokaina i prerastao u sukob do istrebljenja.

Grupa Radoja Zvicera, na čijem čelu stoji uz Slobodana Kašćelana, koji je krajem prošle godine pušten iz crnogorskog zatvora da se brani sa slobode, jedna je od najmoćnijih kriminalnih grupa koja je umnogome diktirala dešavanja i u srpskom podzemlju. Koliko je sukob aktivan i prisutan možda najbolje govori podatak da je pre samo desetak dana u Beogradu uhapšen Crnogorac Miloš Miljanović (33) pošto je dve večeri ranije naoružan "uzijem" upao u kafić na Vračaru, nameravajući kako se pretpostavlja da ubije Miloša Nilovića zvanog Runju i njegovog kuma, inače bivšeg žandarma, Vojislava Kostića, navodno bliske škaljarskom klanu. Nilović je to kasnije negirao u medijima.

Međutim, odmah su se raširile informacije da je uhapšeni Miljanović blizak kavačkom klanu te da je po njihovom nalogu došao u našu prestonicu. Miljanović se trenutno nalazi u pritvoru u Beogradu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.