BRANKO JE VOZAČ KOJI JE JUTROS POGINUO U SELU RANUTOVAC: Radovao se penziji i unuku, u njegovom mestu MUK
Vozač autobusa je preminuo odmah pošto je prebačen u vranjski Zdravstveni centar, Foto: Pirntscreen

TUGA

BRANKO JE VOZAČ KOJI JE JUTROS POGINUO U SELU RANUTOVAC: Radovao se penziji i unuku, u njegovom mestu MUK

Vozač autobusa je preminuo odmah pošto je prebačen u vranjski Zdravstveni centar

Objavljeno:

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jutros u selu Ranutovac kod Vranja poginuo je vozač autobusa Branko Mitić (60), iz sela Ćukovac, dok je vozač kamiona M. T. (24), iz okoline Vladičinog Hana, koji je učestvovao u udesu, teško povređen.

On je posle zbrinjavanja u vranjskom Zdravstvenom centru prebačen u Niški klinički centar na dalje lečenje.

Nesreća se dogodila, kako je Novostima potvrđeno u Tužilaštvu, kada je vozač teretnog kamiona, iz zasad nepoznatih razloga, prešao u kolovoznu traku namenjenu za saobraćaj vozila u suprotnom smeru, nakon čega je došlo do direktnog čeonog sudara.

Vozač autobusa je preminuo odmah pošto je prebačen u vranjski Zdravstveni centar. Povrede su bile takve da lekari nisu mogli da učine ništa da mu spasu život.

Autobus "Kavim Jedinstva", kojim je upravljao nastradali Mitić, u trenutku nesreće bio je bez putnika, jer je krenuo po radnike iz treće smene.

Tužna vest o smrti Mitića u rodnom selu Ćukovac ostavila je bez reči meštane ovog kraja. U dvorištu porodične kuće okupili su se rodbina i prijatelji, a sin nastradalog čoveka u suzama je odbio da govori za novine.

Rođak nastradalog Mitića, Slađan Janjić, ispričao je, za "Novosti", kako ga je veoma potresla vest o smrti brata:

- Domaćin čovek, izgradio veliku kuću, radni vek proveo u "Simpu", a onda uzeo otpremninu i pre godinu dana počeo da radi kao vozač autobusa. Posedovao je sve vozačke kategorije. Za sobom je ostavio sina, koji živi i radi u Nišu, i ćerku, koja je udata u Vranju. Nedavno je dobio unuka.

Ljudi koji su se uputili da izjave saučešće porodici kažu da je Mitić trebalo da uskoro ode u penziju.

U Tužilaštvu je potvrđeno da su "radnje vozača kamiona" kvalifikovane kao krivično delo - teško delo protiv bezbednosti saobraćaja.

(Espreso.co.rs/Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.