DEČAKA (12) IZ PANČEVA UBIO JE NAPON NA VOZU: Vraćao se sa treninga, samo je hteo da ga drug slika na vagonu...
Komšije porodice preminulog dečaka potresene su zbog tragedije, Foto: Novosti/Instagram

JEZIVO

DEČAKA (12) IZ PANČEVA UBIO JE NAPON NA VOZU: Vraćao se sa treninga, samo je hteo da ga drug slika na vagonu...

Komšije porodice preminulog dečaka potresene su zbog tragedije

Objavljeno:

Teška nesreća dogodila se u nedelju oko 18 časova na železničkoj stanici Pančevo Varoš, kada je od strujnog udara iz kontaktne mreže, napona 25.000 volti, smrtno stradao dečak L. A. (12) iz pančevačkog naselja Kotež. Prema nezvaničnim informacijama, do tragedije je došlo kada se mališan, vraćajući se sa treninga sa drugom iz obližnjeg Sportskog centra, popeo na jedan od parkiranih vagona kako bi ga ovaj fotografisao.

Reporteri "Novosti" posetili su Pančevačku stanicu Varoš, na kojoj je dečak tragično nastradao, a, kako su za naš list rekli stanovnici ovog dela grada, odmah je pozvana Hitna pomoć.

- Udar koji smo čuli bio je izuzetno jak - potresno priča jedan od komšija. - Izašli smo napolje, a prizor je bio užasan. Odmah smo alarmirali Hitnu pomoć, ali lekari su mogli samo da konstatuju smrt nesrećnog deteta. Preko ove pruge ljudi i deca koji se vraćaju sa treninga svakodnevno prolaze i provlače se ispod vagona, jer na taj način znatno skraćuju put. Čak su pisane peticije da se vagoni sklone radi bezbednosti, ali to do danas nije urađeno.

Vatrogasne ekipe, prema rečima očevidaca, više od dva sata odvajale su telo nesrećnog dečaka od cisterne-vagona, a drugar koji je bio sa njim, nije mogao da priča od šoka. Kako smo saznali, on nije ni video trenutak kada je nesrećni L. A. nastradao, jer je žurio da prvo prebaci bicikla preko pruge.

Komšije porodice preminulog dečaka potresene su zbog tragedije koja se dogodila, a jedna komšinica je za nesreću saznala od nas:

- Ne mogu da verujem, znam tu porodicu vrlo dobro. On je živeo sa majkom, dok mu je baka stanovala u susednoj zgradi. Stvarno je bio dobro dete, možda malo nestašan, što je i normalno za decu njegovog uzrasta. Bio je željan života i na kraju se desilo ono najgore. Često sam ga sretala kada je dolazio iz škole ili treninga i uvek bi se ljubazno javio.

Kroz kontaktnu mrežu prolazi struja jačine 25.000 volti, a kako su nam rekli zaposleni, da bi se nesreća dogodila nije potrebno da se dodirne žica kontaktne mreže, već je dovoljno da se uđe u strujni luk koji može biti udaljen nekoliko metara od nje.

Policija je na mestu događaja obavila uviđaj i o svemu je obavešteno nadležno tužilaštvo u Pančevu. "Železnica Srbije" izrazila je žaljenje zbog ove tragedije i porodici uputila saučešće.

(Espreso.co.rs/Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.