U SRBIJI SE POJAVIO UZNEMIRUJUĆI INSTAGRAM PROFIL: Ove slike su jako BOLESNE, prijavite ako vidite! (FOTO)
Društvene mreže/Ilustracija, Foto: Profimedia

OPREZ

U SRBIJI SE POJAVIO UZNEMIRUJUĆI INSTAGRAM PROFIL: Ove slike su jako BOLESNE, prijavite ako vidite! (FOTO)

Nalog je na društvenim mrežama bio nekoliko dana, i prema interakciji koja je usledila ispod objava, mogao se uočiti veliki broj istomišljenika koji su ostavljali provokativne komentare

Objavljeno:

Predatori čiji je cilj da, kako na internetu, tako i u realnom životu, pronađu maloletna lica sa namerom da ih iskoriste zarad niskih telesnih pobuda zloupotrebili su pandemiju korona virusa da se preko društvenih mreža povežu s onima koji dele njihve bolesne pretenzije.

Kada su tokom korona virusa društvene mreže Instagram i Fejsbuk smanjili broj administartora koji pregledaju sadržaj i vrše selekciju šta je podobno a šta ne, onlajn predatori su u tome videli svoju šansu da se povežu.

Pedofili sa instagrama
Pedofili sa instagramafoto: SCREENSHOT

Pošto predatori ne haju za granice, njihovi nalozi našli su put do Srbije. Dok bi životni vek ovih bolesnih i opasnih tvorevina nekada bio svega nekoliko dana ili čak i sati, sada, zbog smanjenog broja administratora na mrežama, neki opstaju mesecima, čime se drastično ugrožava bezbednost dece.

Najbolji dokaz za to je nalog osobe koja je na svom Instagram profilu okačila dvadesetak fotografija maloletnih dečaka, što slikanih nasumično, što, nažalost, slikanih s namerom da budu eksplotisani od strane drugih predatora.

foto: SCREENSHOT

Nalog je na društvenim mrežama bio nekoliko dana, i prema interakciji koja je usledila ispod objava, mogao se uočiti veliki broj istomišljenika koji su ostavljali provokativne komentare.

Nakon što je nalog uočen i prijavljen vlastima i administraciji Instagrama i Fejsbuka, nestao je sa društvenih mreža. Nije poznato koje nacionalnosti je predator, kao i da li je zbog protivzakonitog postavljanja sadržaja koji propagira iskorišćavanje dece uhapšen i procesuiran.

Predatori sa instagrama
Predatori sa instagramafoto: SCREENSHOT

Koliko je cela situacija uzela maha u Srbiji pokazuju i grupe koje dele ovakve naloge u našoj zemlji pozivajući na masovna prijavljivanja naloga mreži kako bi privukli veću pažnju na njih administratorima i ovaj sadržaj što pre bio uklonjen. Nažalost - ovo znači i privlačenje pažnje na te kanale i onima koji ih žele iskoristiti i važnije je nego ikada obratiti pažnju na sadržaj koji postavljate na internet, ali i sadržaj kojim se vaša deca izlažu.

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.