MALA ELEONORA (2) IZ ZEMUNA KOJU JE UDARILA STRUJA I DALJE U TEŠKOM STANJU: U životu je drže aparati
ilustracija, Foto: EPA/MAXIM SHIPENKOV

jeza

MALA ELEONORA (2) IZ ZEMUNA KOJU JE UDARILA STRUJA I DALJE U TEŠKOM STANJU: U životu je drže aparati

Na prijemu u bolnicu bila je životno ugrožena

Objavljeno:

Dvogodišnja devojčica E. K., koju je utorak uveče udarila struja u porodičnoj kući u Zemunu, i dalje je životno ugrožena i nalazi se u Institutu za majku i dete, gde se lekari bore za njen život.

Devojčicu je, bez svesti, na podu zatekao otac N. K. u utorak oko 18 sati u njihovom domu u Ulici Milana Rešetara u Zemunu.

Nije poznato kako je došlo do nesrećnog slučaja, ali otac pretpostavlja da su povrede nastale od udara struje, kada je devojčica uhvatila kabl punjača za telefon. Nakon neuspelih pokušaja da je probude, devojčica je privatnim vozilom prebačena u Institut za majku i dete.

Na prijemu u bolnicu bila je životno ugrožena, a do danas se nije promenilo njeno zdravstveno stanje, kaže načelnica odeljenja intenzivne nege dr Snežana Ristić.

- Dete je i dalje u teškom opštem stanju, priključena je na aparate koji je trenutno održavaju u životu. Od kada je primljena u bolnicu, stanje se nije promenilo. Prognoza je i dalje neizvesna - ističe doktorka Ristić.

Kako je kratko rekao otac N. K., devojčica nije dobro i lekari se bore za njen život.

- Van sebe sam, razumite me. Rekli su mi da je i dalje na aparatima - kroz suze je kazao on i dodao da nije imao priliku da je vidi u bolnici.

Komšije ove porodice samo sležu ramenima i kažu da nisu upućeni šta se dogodilo sa devojčicom.

Prethodno je N. K. za pojedine medije ispričao kroz kakvu su agoniju prošli te kobne večeri.

- Ona je spavala u sobi dok je supruga prala sudove. Kada se probudila, najverovatnije je uhvatila kabl punjača mobilnog telefona, posle čega je došlo do strujnog udara. Došao sam s posla i ćerku sam zatekao kako leži na podu… Nije reagovala - istakao je on.

Kako je naveo, odmah ju je uzeo u ruke, ali se i dalje nije pomerala.

- Pokušao sam da je osvestim lupkajući je po obrazima, ali nije vredelo, bila je nepomična. Dotrčao je i komšija, pa smo je zajedno stavili u pesak, ali ni posle toga nije bilo nikakve reakcije. Bila je bez svesti - naveo je N. K.

Nedugo potom odvezli su devojčicu u Institut za majku i dete.

- Komšija i ja smo je na kraju stavili u automobil i hitno je odvezli u bolnicu. Celim putem do bolnice dete uopšte nije reagovalo. Stavljena je na aparate. I srce i disanje joj rade pomoću aparata. Bio sam u bolnici od utorka uveče. Tamo sam sedeo sedam sati ispred vrata, ali ništa nisu mogli da mi kažu - rekao je tada on.

Osim dvogodišnje devojčice, bračni par ima još troje dece. Prema rečima N. K., supruga nije bila u stanju da govori za medije.

- Nemojte sa njom, ona je loše. U sobi je, doji bebu. Sedimo i čekamo šta će nam javiti lekari - tvrdi otac devojčice.

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.