CARINICI SU NA TERMINALU GRADINA ZAPLENILI ROBU 3 MILIONA DINARA! Unutra nema čega NIJE BILO (FOTO)
ilustracija, Foto: Uprava Carine

uhvaćeni na delu

CARINICI SU NA TERMINALU GRADINA ZAPLENILI ROBU 3 MILIONA DINARA! Unutra nema čega NIJE BILO (FOTO)

Na ulazu u zemlju je za detaljnu kontrolu izdvojen novopazarski kamion

Objavljeno:

Carinici su 17. maja 2020. godine na Terminalu Gradina otkrili prekršaj čija ukupna vrednost iznosi gotovo tri miliona dinara.

Na ulazu u zemlju je za detaljnu kontrolu izdvojen novopazarski kamion, koji je prevozio tekstil iz Turske za uvoznika u Novom Pazaru.

Ispostavilo se da se u njemu ispod uredno prijavljenih navlaka za stolice, tekstilnog platna i konaca, nalazi i oko dve tone neprijavljene garderobe i obuće.

Carinici su prilikom pregleda u prednjem delu prikolice, ispod pakovanja sa prijavljenim tekstilom, pronašli i 46 džakova sa neprijavljenom robom. Veći deo dečje, muške i ženske garderobe i obuće obeležen je oznakama poznatih robnih marki, „adidas“, „najk“, „puma“, „polo“, „levis“, „riplej“, „dizel“ i drugih, tako da će uvoznik osim zbog krijumčarenja odgovorati i zbog povrede prava intelektualne svojine pomenutih brendova.

Kako vrednost krijumčarene garderobe prelazi trećinu vrednosti prevoznog sredstva, do okončanja postupka pred nadležnim sudom biće zadržan i kamion sa prikolicom.

1 / 5 Foto: Uprava Carine

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.